Virtual Reality event

Virtual Reality event

Afgelopen week heeft mark@ing samen met InMotionVR, Majoor Makelaars, MaxServ en YellowSite een Virtual Reality event verzorgd. Tijdens deze dag kwamen geïnteresseerden met hun eigen ogen ervaren hoe het is om in een compleet andere virtuele wereld te zijn.

Omdat wij zelf ook nog maar weinig ervaring hebben met Virtual Reality is er gekozen om het eerst intern te ervaren samen met MaxServ en YellowSite. Hier merkte wij zelf al dat het een technische ontwikkeling is dat je echt moet ervaren voordat je er een oordeel over kan hebben. Het is eigenlijk zo bizar dat het heel lastig is om uit te leggen aan iemand die het niet heeft meegemaakt. Maar ik ga het toch proberen.

Wat is Virtual Reality?

In onze andere blog “wat is Virtual Reality” wordt een uitgebreide versie gegeven over de toelichting van Virtual Reality. In deze blog ga ik het kort maar krachtig proberen te beschrijven.

Zoals de vertaling van Virtual Reality al beschrijft is het dus een virtuele realiteit. Je ervaart het dan ook alsof je in een compleet andere wereld bent, terwijl je ondertussen nog steeds op dezelfde plek bent als waar je de VR-bril op hebt gezet. En dit maakt het uniek. Want waar je altijd nog de invloeden hebt van de echte omgeving als je tv kijkt bijvoorbeeld, kun je jezelf compleet verplaatsen in de virtuele omgeving. Deze virtuele omgeving kan van alles zijn. Van een vliegtuig tot een monster, je kan het zo gek nog niet bedenken. En dat is het mooie ervan. Je kan dingen doen en dingen van “dichtbij” ervaren wat normaal onmogelijk leek.

Een goed voorbeeld hiervan zou een interessant nieuwsitem kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de huidige vluchtelingenstroom. Door middel van een filmpje heeft Unicef het mogelijk gemaakt om dit echt mee te maken. Als reporter die daar verslag deed of als vluchteling zelf. Door die extra dimensie komt het een stuk dichterbij en kan je jezelf beter inleven in de situatie.

Zakelijke toepassing Virtual Reality

Eigenlijk kan in elke branche of sector wel een toepassing gevonden worden voor Virtual Reality. Een onderdeel van het Virtual Reality event ging dan ook over hoe Virtual Reality zakelijk in toepassing gebracht kan worden.

Edwin Majoor van Majoor Makelaars gaf een presentatie over hoe zij als makelaar Virtual Reality gebruiken om bezichtigingen gerichter te maken voor zowel de klant als voor de makelaar zelf. Een bezichtiging kost al gauw een dagdeel, en als het dan toch blijkt dat het niet geheel zoals verwacht eruit ziet is het verspilde tijd die voorkomen had kunnen worden met de inzet van Virtual Reality. Zelf zegt hij hierover het volgende: ‘’Virtual Reality heeft de kwaliteit van bezichtigingen fors doen stijgen. Daarnaast bespaart het zowel ons als de klant tijd en geld’’.

Ook InMotionVR heeft haar software voor fysiotherapeuten mogen presenteren. Deze software maakt het mogelijk om via Virtual Reality nek- en stress gerelateerde klachten te verhelpen op een manier zoals nog nooit is gezien. Zij gebruiken Virtual Reality om de cliënt in een geheel andere omgeving te brengen zodat hij/zij geen angst meer heeft om een verkeerde beweging te maken. Hiernaast wordt elke beweging gemeten met een tablet en kan dit teruggekoppeld worden aan de cliënt. Kijk voor meer informatie op Inmotionvr.com.

 

Het Virtual Reality event

Tijdens de dag hebben we alleen maar leuke reacties gehoord. Van deelnemers die vooral naar het zakelijke aspect kwamen kijken, die ineens met het beleven van Virtual Reality tot interessante inzichten kwamen. Tot deelnemers die de tijd waren vergeten en stiekem een half uur in de virtuele omgeving bleven zitten. Iedereen had plezier en was verrast van de mogelijkheden van Virtual Reality. De ervaring zelf was hierin het belangrijkste. Van een afstandje zien is leuk, maar het zelf meemaken is iets heel anders. De insteek van deze dag was dan ook het inspireren van de bezoeker en het laten ervaren wat Virtual Reality nu echt inhoudt.

 

Dagindeling virtual reality event

We hebben de groepen eerst kennis laten maken met de ruime mogelijkheden van Virtual Reality met de Oculus Rift, HTC Vive en de Playstation VR. Hierbij lieten wij de deelnemers een individuele game meemaken, waar je op robots moet schieten. Het zien van een VR film, waarin je zelf in een 360 graden omgeving naar beelden kon kijken die op je af kwamen. En het sociale aspect zoals Playstation dat doet. Hiermee konden meerdere personen samen de game doen waarmee er één persoon de VR-bril op heeft en de andere een controller in de hand hadden. Waar Virtual Reality vaak als individueel gezien wordt, heeft Playstation hier dus een oplossing voor gevonden. Met elkaar iets kunnen doen dat maakt het leuk.

Na de ervaring met Virtual Reality kregen de deelnemers te ervaren wat CorpusVR (software van InMotionVR) inhield. Hierbij kreeg iedereen te zien wat een cliënt krijgt te ervaren tijdens een sessie. CorpusVR helpt tegen nek, rug, schouder en stress gerelateerde klachten. Hierin wordt door middel van een game gekeken naar de voortgang van de klachten. Door het via Virtual Reality toe te passen heeft het een aantal voordelen voor de cliënt:

  • Het in een geheel andere omgeving ervaren waardoor tijd anders wordt ervaren.
  • Minder angst om zichzelf zeer te doen met de bewegingen.
  • Afname van stress door de andere omgeving.

Als laatste kregen de deelnemers een presentatie van InMotionVR en van Koen Paquay. Een aantal informatieve aspecten werden nog gemeld en een aantal vragen van de deelnemers werden beantwoord. Met een aantal leuke filmpjes en zakelijke voorbeelden werd de dag afgesloten.

We hopen dat iedereen een leuke dag heeft gehad en kan terugkijken op een unieke ervaring. Als er nog vragen zijn over Virtual Reality en de toepassingen hiervan, mail dan gerust naar maurice@markating.nl of neem telefonisch contact op: 0416 30 10 50

 

Summary
Virtual Reality event
Article Name
Virtual Reality event
Description
Afgelopen week heeft mark@ing samen met InMotionVR, Majoor Makelaars, MaxServ en YellowSite een Virtual Reality event verzorgd. Tijdens deze dag kwamen geïnteresseerden met hun eigen ogen ervaren hoe het is om in een compleet andere virtuele wereld te zijn. Omdat wij zelf ook nog maar weinig ervaring hebben met Virtual Reality is er gekozen om het eerst intern te ervaren samen met MaxServ en YellowSite. Hier merkte wij zelf al dat het een technische ontwikkeling is dat je echt moet ervaren voordat je er een oordeel over kan hebben. Het is eigenlijk zo bizar dat het heel lastig is om uit te leggen aan iemand die het niet heeft meegemaakt. Maar ik ga het toch proberen.
Author
Publisher Name
mark@ing
Publisher Logo
Koen Paquay
koen@markating.nl
Geen reactie's

Geef een reactie