Sluit een verwerkersovereenkomst af

Sluit een verwerkersovereenkomst af

Wat is een verwerkersovereenkomst?

Een verwerkersovereenkomst is een contract dat ondertekend wordt door 2 partijen. Met de naderende nieuwe privacywetgeving is het belangrijk om een verwerkersovereenkomst af te sluiten tussen een verwerker en de verwerkingsverantwoordelijke. Wanneer je persoonsgegevens laat verwerken door een andere partij, dient er een verwerkersovereenkomst worden afgesloten te worden.

Verwerkersovereenkomst met softwareprogramma’s

De meeste softwareprogramma’s verwerken persoonsgegevens, vandaar dat het belangrijk is om een verwerkersovereenkomst hiermee af te sluiten. Voorbeelden van belangrijke softwareprogramma’s waarmee je dit dient te doen:

  • Google producten (Google Analytics, Google Tag Manager, Google Datastudio)
  • On-site Analysetools (Hotjar)
  • Administratieprogramma’s
  • E-mail softwareprogramma’s

Voor Google Analytics & Hotjar hebben we een handleiding gemaakt hoe je ervoor zorgt dat je conform AVG juist handelt. Daarnaast gaan we in deze handleiding ook in op een juiste weergave van de cookiemelding en hoe je op de juiste manier data verzamelt van je klanten.

Download de AVG-handleiding hier gratis!

Door het invullen van dit formulier ga je ermee akkoord dat je updates & tips ontvangt rondom de nieuwe privacy wetgeving. 

Let op: deze voorbeelden zijn op basis van onze eigen ervaringen. Voor een volledige & correcte juridische afhandelingen raden we aan een jurist in te schakelen. 

Tags:
Sterk Merkregisseurs
marketing@sterkmerkregie.nl

Sterk merkregisseurs voor vooruitkijkers We combineren strategische branding met datagedreven marketing. Zo geven we je grip op ál je inspanningen en processen. En werken we toe naar voorspelbare merkgroei. Zo nemen we samen de regie over je merk.

Geen reactie's

Geef een reactie