Verschillende manieren om content te verspreiden

Verschillende manieren om content te verspreiden

Uit blogs en andere websites blijkt dat contentmarketing erg belangrijk is. Niet zo gek natuurlijk: het levert een betere vindbaarheid op en is daarnaast een goedkope manier ten opzichte van adverteren. In dit artikel gaan we het hebben over de soorten content die gedeeld kunnen worden.

Blogs

In een ons artikel over SEO hebben we al besproken dat content belangrijk is voor de vindbaarheid van een website. Wellicht het meest bekende voorbeeld hier van is het creëren van blogs. In blogs schrijf je over verschillende informatie die relevant is voor je doelgroep. Maar hoe weet je nou wat relevant is? Het is belangrijk om na te gaan naar welke informatie je klant op zoek is. Ga bijvoorbeeld op zoek naar concurrenten en bekijk welke informatie zij verspreiden. Zo kan je meteen zien op welke manier je concurrent bezig is op het internet en kan je hier op anticiperen; je hoeft ten slotte het wiel niet opnieuw uit te vinden.

Een andere manier om je blogs te vullen is het volgen van nieuws binnen je branche. Je kan bijvoorbeeld een “alert” in stellen via Google Alerts. Ook het Googlen op nieuws en het volgen van vakbladen zorgt voor veel relevante content.

Eisen blog:

Bij een blog is het belangrijk om een aantal punten na te streven:

  • Zorg voor relevante content: Dit lijkt een open deur maar toch kan het nog wel eens mis gaan. Zorg voor content die past bij jouw branche
  • Maak géén verkoopkanaal van je blog: Je wilt je bezoekers informatie geven, niet ze meteen iets verkopen. Op de lange termijn kan content marketing uiteindelijk zorgen voor verkopen.
  • Zorg dat je blog meer dan 300 tekens bevat: Google kan op deze manier de pagina beter indexeren waardoor je pagina beter beoordeeld kan worden op relevantie.

Video

Een goede manier om inzicht te geven in je organisatie is door middel van ‘vlogging’, oftewel ‘video blogging’. Je post regelmatig video’s waardoor het voor de doelgroep tastbaar en persoonlijker wordt.

Hieronder nemen we kort de stappen door voor een goede ‘vlogging’ strategie:

  1. Kies je onderwerpen

Het lijkt een open deur maar toch vermelden we het; kies een onderwerp waarover je veel kan video bloggen en doe dit consistent. Wanneer je er naar 1 filmpje achter komt dat je alles over dit onderwerp hebt verteld dan is dit erg zonde. Zorg uiteraard ook dat je onderwerp relevant is. Inspiratie kan je op doen door andere vloggers te volgen, bijvoorbeeld Vlogbrothers.

  1. Kies je kanaal

Ga je voor kwantiteit of kwaliteit? Vimeo is meer gericht op de professionele videomakers, Youtube is voor het grotere publiek. Lees in dit artikel welk kanaal geschikt is voor jouw video blogs.

  1. Ben consistent

In stap 1 is al verteld dat het belangrijk is om consistent te zijn. Wanneer je om de 2 dagen een nieuwe video plaatst, is het belangrijk om dit te blijven doen. Je volgers die je opbouwt door middel van het video bloggen verwachten dat op vaste tijdstippen iets nieuws deelt. Zorg ook dat je dit blijft doen, anders word je snel vergeten.

  1. Bewerk je kanaal

Voor de gevorderden: zorg dat je video’s bewerkt, dit kan bijvoorbeeld met Windows Movie Maker. Breid je kanaal daarnaast uit met een avatar, beschrijvingen en eventueel een banner.

  1. Communiceer met je volgers

Na verloop van tijd zullen je volgers wellicht reacties achterlaten bij je video’s. Het is hierbij belangrijk dat je zowel de negatieve –als positieve reacties beantwoord, zodat je interactie creëert tussen jou en je volgers. Tevens zorgt dit ervoor dat je de behoeftes en wensen van je doelgroep beter kan peilen.

Een voorbeeld van een bedrijf dat sterk is in het maken van video blogs, is Blendtec. Dit bedrijf verkoopt sterke blenders en laat in de video’s zien dat ieder materiaal geblend kan worden onder de noemer “Will it blend?” Veelgebruikt hierbij zijn iPads en iPhone’s.

Infographics

Een infographic is een overzicht van feiten opgesomd voor de bezoeker. In één oogopslag begrijpt de bezoeker de informatie welke relevant is voor hem of haar. Een gemakkelijke tool waarmee wij infographics maken, is Piktochart. Supairmarketing heeft onderzoek gedaan naar content marketing, de resultaten hiervan hebben wij opgesomd in een infographic als voorbeeld, klik op de afbeelding om te vergroten:

Infographic_content_marketing

E-mails

E-mailing kan worden gebruikt als verkooptool, maar ook voor het verspreiden van content. Om geen spam te verspreiden, is het belangrijk om een aantal regels in acht te nemen. Bij overtreding kan de OPTA, een partij die toeziet op de naleving van deze regels, een boete opleggen. Deze regels gelden voor (wekelijks) commerciële uitingen, dus niet voor een persoonlijk bericht wanneer je een bericht al eerder gesproken hebt.

1.   De ontvanger dient toestemming te geven

De ontvanger moet specifiek door je bedrijf geïnformeerd zijn om e-mails te ontvangen. Als bedrijf moet je kunnen aantonen dat hier om is gevraagd. Op welke manier hier om is gevraagd bepaalt het bedrijf zelf.

2.   De identiteit van de verzender moet zichtbaar zijn

De ontvanger moet kunnen zien wie de verzender is. Een pseudoniem of alias is niet toegestaan.

3.   Afmeldmogelijkheid beschikbaar

Ook al heeft de ontvanger eerder toestemming gegeven om e-mails te ontvangen, toch moet je als bedrijf kosteloos en zichtbaar deze mogelijkheid aanbieden.

E-book / Whitepaper

Een E-book of whitepaper kan worden ingezet voor het verspreiden van content. Deze tools bevatten vaak meer pagina’s en gaan dieper in op een onderwerp dan bijvoorbeeld blogs of andere artikelen. Een whitepaper is vaak iets serieuzer opgemaakt dan een E-book, een E-book bevat meestal meer afbeeldingen en is gemakkelijk te lezen via verschillende mobiele apparaten.

Het doel van een E-book of whitepaper is het helpen van de koper of beslisser in het vak. De regel bij beiden documenten luidt dat het geen productinformatiedocument of brochure is. Wanneer je als bedrijf als expert gezien wilt worden op een bepaald gebied, zijn deze mogelijkheden een goede stap. Vaak zorgen deze documenten voor een grotere betrouwbaarheid binnen het vakgebied.

Daarnaast is het ook mogelijk om via deze documenten leads te genereren. Wanneer de bezoeker het document wil downloaden kan er eerst worden gevraagd voor het invullen van de persoonlijke gegevens. Hierdoor kan er, na toestemming van de ontvanger, gestart worden met direct mails naar de ontvanger.

 

social media network background with icons vector

Social media

Een manier waarbij je veel bereik creëert met betrekking tot content marketing is het delen van content via social media. Het is hierbij wel belangrijk dat je je richt tot de goede doelgroep. Hoe je dat doet, kun je lezen in het social media marketing blog.

Een manier om content te verspreiden via social media, is door verwijzingen te maken naar eerder gepubliceerde content. Op social media zelf plaats je namelijk geen grote artikelen, omdat weinig mensen hier in geinteresseerd zijn. Je kunt bijvoorbeeld een blog nemen en hier een korte samenvatting van maken. De beschrijving, link van het artikel en een korte call-to-action plaats je vervolgens op je social media kanaal. Vervolgens kan je bijvoorbeeld bij Twitter nog hashtags toevoegen aan je bericht. Hierbij is het belangrijk dat je een goede hashtag gebruikt die je regelmatig herhaalt, zodat dit herkenning oproept en men meerdere posts terug kan vinden onder de hashtags.

“Verkoop niets bij een content strategie”

Een content strategie is bedoeld om mensen te informeren met relevante content. Uit het infographic hierboven blijkt al dat mensen vaak niet zitten te wachten op commerciële uitingen, doe dit dan ook niet! Op de korte termijn zal niet gelijk resultaat te zien zijn, maar op de lange termijn plukt een bedrijf de vruchten ervan.

Bronnen en relevante artikelen:

Summary
Verschillende manieren om content te verspreiden
Article Name
Verschillende manieren om content te verspreiden
Description
Uit blogs en andere websites blijkt dat content marketing erg belangrijk is. Niet zo gek natuurlijk: het levert een betere vindbaarheid op en is daarnaast een goedkope manier ten opzichte van adverteren. In dit artikel gaan we het hebben over de soorten content die gedeeld kunnen worden.
Author
Publisher Name
mark@ing
Publisher Logo
Tags:
Sterk Merkregisseurs
marketing@sterkmerkregie.nl

Sterk merkregisseurs voor vooruitkijkers We combineren strategische branding met datagedreven marketing. Zo geven we je grip op ál je inspanningen en processen. En werken we toe naar voorspelbare merkgroei. Zo nemen we samen de regie over je merk.

Geen reactie's

Geef een reactie