Welke social media strategie past bij jouw bedrijf?

Welke social media strategie past bij jouw bedrijf?

Als onderdeel van je content strategie, waarover we al eerder hebben geschreven, kan je social media marketing toepassen. De social media platforms schieten als paddenstoelen uit de digitale grond. Als organisatie kan je er daarom tegenwoordig niet meer onderuit om naast een website actief te zijn op social media. De vraag is alleen of je op een juiste manier gebruik maakt van jouw social media strategie. 

Wie ga je benaderen voor je social media strategie?Social_media_strategy

Voordat je je gaat bezig houden via welk social media je content gaat verspreiden, is het belangrijk om te weten wie de doelgroep is die je wil aanspreken. In de business to business sector kan het wellicht slimmer zijn om een social media strategie te bedenken via Linkedin dan via Facebook. Ook hangt het soort product dat je verkoopt af van je social media keuze. Je ‘fans’ via social media zijn gemakkelijker te betrekken bij producten met een relatief korte levensduur (eten of kleding) dan producten met een lange levensduur, zoals badkamers of keukens.

Het is daarom slim om als bedrijf de vraag te stellen waarom social media wordt ingezet, en welk resultaat verwacht wordt. Wil je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je branding, conversie of naamsbekendheid verhoogd wordt? Of wil je juist meer interactie met je klant creëren door een helpdesk via social media te starten? (Zoals KLM).

Hoe hou je het overzicht in je social media platforms?

hootsuite_social media strategieAllereerst kun je gebruik maken van de tool “Hootsuite“. Deze tool zorgt er voor dat al je platforms worden beheerd binnen de tool. Daarnaast kun je met deze tool ook je Return On Investment (ROI) berekenen. Altijd handig om te weten of je inspanningen daadwerkelijk zin hebben.

Als bedrijf is het daarnaast ook belangrijk om te ‘luisteren’ op social media; wat wordt er over je bedrijf gezegd? Daarnaast kun je met dit inzicht ook (ongevraagd) reageren op je klanten, wat vaak als positief ervaren wordt.

 

Google+

In verhouding tot andere sociale platforms in Nederland wordt er nog weinig gedaan met Google+. Toch is het belangrijk om als bedrijf te overwegen om een Google+ bedrijfspagina aan te maken. Als concurrent van sociale netwerksites zoals Facebook en Twitter, wil Google+ tegen deze platforms concurreren. Als bedrijf word je beloond binnen de zoekresultaten van Google wanneer je een Google+ pagina aan maakt.

Sociale media wordt steeds belangrijker en het einde is nog lang niet in zicht. Het is belangrijk om vooraf goed te bedenken waarom je start met je social media strategie en wie je wilt bereiken. En ook hier geldt: de content die je deelt dient relevant te zijn.

 

Summary
Welke social media strategie past bij jouw bedrijf?
Article Name
Welke social media strategie past bij jouw bedrijf?
Description
In dit blog is er ingegaan op welke social media strategie het beste bij jouw bedrijf past. Het is belangrijk om te beginnen met wie je gaat benaderen voor jouw social media strategie. Het is daarom slim om als bedrijf de vraag te stellen waarom social media wordt ingezet, en welk resultaat verwacht wordt. Om hier overzicht in te behouden kan je gebruik maken van Hootsuite en Google +.
Author
Publisher Name
mark@ing
Publisher Logo
Sterk Merkregisseurs
marketing@sterkmerkregie.nl

Sterk merkregisseurs voor vooruitkijkers We combineren strategische branding met datagedreven marketing. Zo geven we je grip op ál je inspanningen en processen. En werken we toe naar voorspelbare merkgroei. Zo nemen we samen de regie over je merk.

Geen reactie's

Geef een reactie