Verschillende vormen van Facebook / Instagram ads deel #2: Instant Experience

Verschillende vormen van Facebook / Instagram ads deel #2: Instant Experience

In deel 2 van de verschillende vormen van Facebook / Instagram ads gaan we in op een wat onbekend fenomeen, namelijk de Instant Experience. Een Instant Experience is een manier van adverteren waarmee je een compleet andere ervaring creëert binnen Facebook en Instagram. Nieuwsgierig? Lees dan direct verder!

Wat is een Instant Experience?

Een Instant Experience is een advertentie die op volledig scherm wordt geopend zodra iemand op je advertentie binnen Facebook of Instagram heeft geklikt. Je kunt het zien als een landingspagina die je binnen Facebook / Instagram opmaakt. Door de vele visuele mogelijkheden kun je een Instant Experience compleet in je eigen huisstijl opmaken. Binnen een Instant Experience kun je gebruik maken van tekst, video’s, carrousels en call-to-actions.

Wanneer zet je een Instant Experience in?

Met een Instant Experience kun je de aandacht trekken. Daarnaast is het een goed middel om mensen van veel informatie te voorzien zonder dat ze je website hoeven te bezoeken. Dit is interessant wanneer je je website nog niet helemaal op orde hebt maar je toch social ads in wilt zetten om je doelgroep te informeren en eventueel te converteren.

Het opmaken van een Instant Experience is heel gebruiksvriendelijk. Je kunt ervoor kiezen om hem helemaal zelf op te maken of een van de standaard sjablonen te gebruiken. Hieronder een voorbeeld van hoe zo’n Instant Experience eruit ziet.

instant experience starbucks

Starbucks zet een Instant Experience in om nieuwe werknemers te werven. 

Hoe maak je een Instant Experience?

Hieronder leg ik je stap voor stap uit hoe je een Instant Experience kunt maken.

  1. Open je facebook business manager en ga vervolgens naar de advertentieomgeving.
  2. Maak een nieuwe campagne aan met als doel ‘verkeer’. Maak vervolgens de advertentiegroepen op die voor jou interessant zijn en hang deze onder je campagne.
  3. Nadat je je advertentiegroepen hebt gemaakt, is het tijd voor de advertentie zelf. Open je advertentie en kies bij de advertentie-instellingen voor ‘Een instant experience toevoegen’. Wat belangrijk is om te weten is dat een Instant Experience alleen op een mobiel apparaat weergegeven kan worden. Hiermee sluit je desktop gebruikers dus uit.
  4. Nadat je deze optie hebt aangevinkt kun je een standaard sjabloon kiezen of een aangepaste Instant Experience opmaken. Voor dit voorbeeld starten we met een leeg canvas en gaan we zelf een Instant Experience opmaken.
  5. Je bouwt je Instant Experience op door verschillende onderdelen onder elkaar te plaatsen. Je kunt kiezen uit een knop, carrousel, foto, tekstblok, video, winkel zoeken of een kop.
Instant experience opties

6. Vergeet je Instant Experience niet tussendoor af en toe op te slaan. Ben je tevreden met het resultaat? Dan klik je op ‘voltooien’ om je Instant Experience af te ronden en hem in je advertentie te plaatsen!

7. Maak een bijpassende advertentietekst op en voeg een afbeelding in. Deze tekst en afbeelding moeten er voor zorgen dat men je Instant Experience gaat openen, dus zorg dat deze aanspreken.

instant experience mark@ing

Et voila! Je Instant Experience staat. 

Geen zin om dit zelf uit te vogelen? Neem dan gerust contact met mij op door te bellen naar 0416 – 53 36 91 of te mailen naar nienke@markating.nl.

In het volgende deel van deze blogreeks gaan we in op Facebook en Instagram stories. Tot dan😉!

Summary
Article Name
Verschillende vormen van Facebook / Instagram ads deel #2: Instant Experience
Description
Een Instant Experience is een manier van adverteren waarmee je een compleet andere ervaring creëert binnen Facebook. Nieuwsgierig? Lees dan direct verder!
Publisher Name
mark@ing B.V.
Publisher Logo
Nienke Jansen
nienke@markating.nl
Geen reactie's

Geef een reactie