Verschillende vormen van Facebook / Instagram ads deel #1: video’s

Verschillende vormen van Facebook / Instagram ads deel #1: video’s

Wanneer je met Facebook / Instagram ads werkt, weet je hoe belangrijk het is om te variëren in content. Gelukkig biedt de Facebook Business Manager ons heel veel verschillende opties als het gaat om advertenties. Maar welke optie past het beste bij je doelstelling? En hoe zorg je ervoor dat je deze optie zo volledig mogelijk benut? In deze blogserie ga ik je meer vertellen over de verschillende vormen van Facebook / Instagram ads.

In deel 1 gaan we in op een veelgebruikte optie: video advertenties. Lees snel verder!

 

Met welk doel zet ik video advertenties in?

Video’s hebben iets wat veel afbeeldingen niet hebben en dat is stopkracht. Video’s trekken onze aandacht en dat is wat Facebook en Instagram graag zien. Alle social media platformen hebben namelijk hetzelfde doel en dat is om de gebruiker zo lang mogelijk op het platform te houden. Als je video advertenties daar aan bijdragen, zullen deze in alle waarschijnlijkheid meer weergegeven worden dan video advertenties die dat niet doen. Heel belangrijk dus om met je video advertentie de aandacht te trekken!

 

De perfecte inhoud van een Facebook / Instagram Ads video

Het belangrijkste aan de inhoud van je video is dat deze relevant moet zijn voor je doelgroep. Ze moeten zich door je video aangesproken voelen; hierdoor zullen ze stoppen met scrollen om je video te bekijken.

Stel je voor; je bent een social media marketeer en wilt Facebook Ads verkopen als een van je diensten. Hiervoor wil je een video advertentie inzetten. Hoe kun je deze video het beste opbouwen? In onderstaande stappen leg ik het je uit!

opbouw social ads video
  1. Speel in op de pijnpunten die spelen bij je doelgroep

‘’ Steek jij ook zoveel geld in Facebook ads, maar behaal je geen resultaat? Heb je het idee dat je doelgroep helemaal niet aanwezig is op Facebook? En zijn de leads die je verzameld via Facebook van slechte kwaliteit?”

Door de video met een aantal pijnpunten te beginnen, trek je de aandacht van de bezoeker. Ze herkennen zichzelf hierin en zullen eerder geneigd zijn om te stoppen om je video te bekijken. Nu is het belangrijk dat je hun aandacht vasthoudt!

  1. Wat zijn de problemen waar je doelgroep tegenaan loopt?

“De prijzen van Facebook ads zijn flink gestegen, waardoor adverteren op dit platform té kostbaar is geworden. Ook verandert het algoritme constant en heb je geen idee van wat nu wel of niet goed werkt als het op je advertenties aankomt”.

Door het benoemen van veel voorkomende problemen zorg je voor nog een herkenningspunt en houd je de aandacht van je doelgroep vast. Nu is het belangrijk om ze de oplossing voor deze problemen te bieden, zodat je ze kunt converteren!

  1. Biedt een oplossing voor het probleem

“Facebook advertenties moeten voor extra omzet zorgen en geen kostenpost worden. Daarom bieden wij al onze klanten ‘no cure no pay’ en geven we je gewoon het geld terug wanneer je advertenties niets hebben opgeleverd. We garanderen kwalitatieve leads voor elke campagne!  Lees direct over de ervaringen van onze eerdere klanten (..) “

Nu heb je pas écht de interesse van je doelgroep gewekt. Ze ervaren pijnpunten, lopen tegen problemen aan en hebben zojuist te horen gekregen hoe ze dit allemaal op kunnen lossen. Door naar de laatste stap!

  1. Voeg een call-to-action toe

“Benieuwd hoe wij jouw Facebook ad campagnes zouden draaien? Vraag dan direct onze gratis brochure aan voor meer informatie! Klik op de knop, laat je gegevens achter en je ontvangt de brochure direct in je mailbox”

Door een duidelijke call-to-action toe te voegen weet je doelgroep waar ze aan toe zijn wanneer ze hun gegevens achterlaten. Het is belangrijk om een verwachting te scheppen. Als je je gegevens achter moet laten maar je weet eigenlijk niet zo goed waarvoor, dan ben je sneller geneigd om het niet te doen.

Benieuwd hoe dit er in de praktijk uitziet? Bekijk dan onderstaande video. 


Overige tips voor video ads

  • Adverteer je lokaal? Gebruik beeldmateriaal van herkenbare plekken in de omgeving! Wanneer je doelgroep deze beelden herkent zullen ze eerder geneigd zijn om stil te staan bij de advertentie.

 

  • Gebruik ondertiteling in je video. Veel mensen hebben het geluid van hun telefoon uitstaan waardoor er geen geluid is bij het afspelen van de video. Het plaatsen van ondertiteling kan hier een oplossing voor bieden.

 

  • Ben je creatief? Probeer eens een video te maken waarin je iets tekent! Video’s waarin getekend wordt hebben een sterke stopkracht, omdat men heel benieuwd is naar wat de tekening uiteindelijk wordt!

Ik hoop dat je nu genoeg handvaten hebt om een effectieve video ad in te zetten op je social media kanalen. in deel 2 gaan we in op een ander, nog niet zoveel gebruikte vorm van Facebook / Instagram ads dus stay tuned! 

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen, of kun je wel wat hulp gebruiken op het gebied van Facebook / Instagram ads? Neem dan contact met mij op door te mailen naar nienke@markating.nl of door te bellen naar 0416 – 53 36 91. 

Summary
Facebook / Instagram ads deel #1: Video's
Article Name
Facebook / Instagram ads deel #1: Video's
Description
Wanneer je met Facebook / Instagram ads werkt, weet je hoe belangrijk het is om te variëren in content. Gelukkig biedt de Facebook Business Manager ons heel veel verschillende opties als het gaat om advertenties. Maar welke optie past het beste bij je doelstelling? En hoe zorg ik ervoor dat ik deze optie zo volledig mogelijk benut? In deze blogserie ga ik je meer vertellen over de verschillende vormen van Facebook / Instagram ads. In deel 1 gaan we in op een veelgebruikte optie: video advertenties. Lees snel verder!
Author
Publisher Name
mark@ing B.V.
Publisher Logo
Nienke Jansen
nienke@markating.nl
Geen reactie's

Geef een reactie