SEO teksten: Hoe zorg je voor goede content?

SEO teksten: Hoe zorg je voor goede content?

Content is een relevante SEO-pijler, niet voor niets staat internet vol met tips om goede SEO teksten te schrijven. In dit artikel gaan we dieper in op de content op een website en hoe deze in de HTML-structuur wordt geplaatst. Lees snel verder hoe je ervoor zorgt dat jouw pagina’s goede en vooral relevante SEO teksten bevatten!

Naast de uitleg om goede SEO teksten te schrijven, wordt er daarnaast ook toelichting gegeven per HTML-tag zodat een pagina is geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google. Als je bij de codes van je website kan in WordPress of een ander CMS kun je hier essentiële dingen in je tekst aanpassen die kunnen leiden tot een betere vindbaarheid in Google. In wordpress is dit aangegeven bij het kopje “tekst”, bij andere CMS’en is dit vaak aangegeven door middel van het icoontje “<>”.  Als je nog nooit een HTML-code van een website hebt gezien kan je ook op een willekeurige website op F12 drukken op je toetsenbord, om zo de code van deze website zichtbaar te krijgen.

SEO teksten: hoe pakt mark@ing dit aan?

In dit artikel wordt de website https://markating.nl/ als leidraad gebruikt. In dit voorbeeld nemen gaan we uit van het zoekwoord: Conversie Optimalisatie WaalwijkEen aantal voor SEO relevante HTML-componenten zijn in een rood kader aangegeven zoals weergegeven op onze website.

1
Website: https://markating.nl/conversie-optimalisatie-waalwijk/

 

2

HTML-opbouw van goede SEO teksten

 1. Title tag (bevat relevant zoekwoord, zover mogelijk vooraan in de title tag) Zeer relevant voor SEO teksten!
  Voorbeeld HTML code:
  zoekwoord-titel

 2. URL (bevat bij voorkeur relevant zoekwoord in de domeinnaam en paginabenaming, wat zeer relevant is voor SEO)
  Voorbeeld van URL: https://markating.nl/conversie-optimalisatie-waalwijk/
 3. H2 tag met zoekwoord (bevat relevant zoekwoord, zover mogelijk vooraan in de title tag) Relevant voor SEO! Voorbeeld HTML code:
  zoekwoord-onderwerp
 4. P tag De web tekst staat in een <p> tag. (bevat relevant zoekwoord in de eerste paragraaf). Voorbeeld HTML code:
  web-tekst-voorbeeld


 5. Navigatiemenu met links
  (Links zowel intern als extern) zoekwoord staat in link anchor tekst van zowel interne als externe links. Alleen links welke niet mogen worden geïndexeerd door zoekmachines zoals een link naar van een offerte aanvraag-knop moet de tag: rel=”nofollow” bevatten. De interne en ook de externe linkstructuur is relevant voor SEO! Leg interne links naar relevante pagina’s/categorieën binnen je site.
  Voorbeeld HTML code:
  a-href

  Voorbeeld van een tekst link:
  domeinnaam
 6. Afbeeldingen zoekwoord staat in alt tag. Voor blog sites kan het relevant zijn om foto’s te kunnen delen via Social media als: Instagram. Zeer relevant voor SEO! In de bijv. in de vorm van info graphics. Een infographic is een visualisatie.Voorbeeld HTML code:
  img
 7. Video’s, zoekwoord staat in de titel en in de video omschrijving. De URL staat in de video vermeld. Zorg er tevens voor dat bezoekers de video kunnen delen via social media sites als Facebook, Twitter. Wilt u opvallen binnen de zoekresultaten, zorg met behulp van rich Snippets dat er preview afbeelding van de video wordt weergegeven die de bezoeker een eerste indruk geeft van de video.
  Lees het artikel:
  Youtube video optimaliseren op de website van mark@ing. Dit is zeer relevant voor SEO!
  Voorbeeld HTML code:
  logo
 8. Bullet lijst
  Voorbeeld HTML code:
  ul-style
  NB: Bij voorkeur wordt de HTML opgemaakt met CSS.

Overige relevant content in de HTML structuur:

 • H1 tags (met relevant zoekwoord). Deze zijn heel belangrijk voor een goede SEO!
  Voorbeeld HTML code:
  zoekwoord-onderwerp

Semantische opbouw webpagina

Een webpagina moet semantisch zijn opgebouwd, dit wil zeggen volgens de richtlijnen van het W3C. Hierbij bespreken we 3 relevante HTML tags om zodoende een semantische opbouw van de pagina te realiseren.

 • Title tag
  De <title> tag wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google.

3Voorbeeld title tag in HTML code:

 • URL met pagina benaming van de webpagina

4

De URL wordt weergeven in de zoekresultaten van Google.
Voorbeeld:

 • META Description tag

De META description wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google.
Voorbeeld:
5

Voorbeeld META description tag in HTML code:
6

Stelling: denk jij dat het na het lezen van dit artikel nuttig is om je website aan te melden bij Google? Het antwoord lees je in dit artikel!

Nooit meer afhankelijk zijn op het gebied van zoekmachine optimalisatie? Volg een zoekmachine optimalisatie (SEO) training! 

Summary
SEO teksten: Hoe zorg je voor goede content?
Article Name
SEO teksten: Hoe zorg je voor goede content?
Description
Content is een relevante SEO-pijler, niet voor niets staat internet vol met tips om goede SEO teksten te schrijven. In dit artikel gaan we dieper in op de content op een website en hoe deze in de HTML-structuur wordt geplaatst. Lees snel verder hoe je ervoor zorgt dat jouw pagina's goede en vooral relevante SEO teksten bevatten!
Author
Publisher Name
mark@ing
Publisher Logo
Koen Paquay
koen@markating.nl
Geen reactie's

Geef een reactie