MCB Specials

MCB Specials is onderdeel van de MCB Group. MCB Specials (voorheen Hamel) is specialist op het gebied van high performance alloys, hoogwaardig RVS, koper, messing, brons en kunststoffen. Net zoals het geval is bij MCB- en MCB Direct, is ook bij MCB Specialist gekozen voor de introductie van een webshop.

Doelstelling

Waar voorheen de website van MCB Specials enkel diende als informatiepunt en catalogus, wordt nu de focus gelegd op de webshop. Hamel.nl is gemigreerd naar mcbspecials.eu. Om ervoor te zorgen dat de opgebouwde autoriteit van de afgelopen jaren behouden blijft, is er door ons een migratietraject voor MCB Specials begeleid.

seo-migratie-mcb

Uitvoering

Niet alleen is het domein van .nl is omgezet naar .eu, er is daarnaast ook een compleet nieuwe naamswijziging doorgevoerd. Hamel gaat voortaan door het leven als MCB Specials, wat zorgt voor een extra uitdaging op het gebied van positiebehoud van de belangrijkste zoektermen in de zoekmachines. Aan de hand van een zoekwoordanalyse hebben we voor livegang een 0-meting gemaakt en advies gegeven over het optimaal inrichten van de verschillende pagina’s binnen MCB Specials, zodat ook ná livegang de pagina’s worden geïndexeerd door zoekmachines. Daarnaast is er óók advies gegeven over de relevantie van de zoektermen: door de naamswijziging is er namelijk een wijziging in focus op te merken.

Resultaat

Ondanks de wijziging in het domein én de naamswijziging, zijn de posities van de zoektermen positief te noemen. Daarnaast is het migratietraject op dit moment bezig en zien we dagelijks dat zoektermen opnieuw geïndexeerd worden. Door deze ontwikkelingen op de voet te volgen en te participeren indien nodig, zorgen we ervoor dat de posities zoveel mogelijk behouden blijven.

Meer informatie over deze case of over ons? Neem vrijblijvend contact op.

Verantwoordelijkheden van ons

✓ Bepalen top prioriteit pagina’s 

 

✓ Zoekwoordanalyse

 

✓ Links uit het oude domein gematched met het nieuwe domein

 

✓ Periodieke rapportages

groene-pijl