SEO cursus

SEO cursus

Zorgen voor meer bezoekers naar je website of webshop? Met een SEO cursus kan je ervoor zorgen dat je een expert wordt op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO). In dit artikel leg ik je uit wat een SEO cursus inhoudt, wanneer dit interessant is en wat je na afloop van zo’n SEO cursus kan.

Online word je er mee doodgegooid: “Je moet online goed vindbaar zijn”, “bij het bouwen van een website begint je online strategie pas”, “heb je bij het migreren van je website wel gedacht aan je huidige zoekwoordposities?” En ja, ook wij doen hieraan mee, want het is waar. Maar ergens kan ik me voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen en lastig kan beoordelen wat je nou voor waarheid moet aannemen. Met een SEO cursus heb je in ieder geval zélf de basis waardoor je kritischer kan beoordelen welke werkzaamheden je zelf kan gaan uitvoeren en welke je (eventueel) wil gaan uitbesteden.

Wat is een SEO cursus?

Een SEO cursus is een cursus of training die je leert gevonden te worden op relevante zoektermen waarop je klanten daadwerkelijk zoeken. Door het juist inzetten van je zoekmachine optimalisatie strategie zorg je ervoor dat je op de juiste termen wordt gevonden waardoor je meer verkeer naar je website kan genereren.

seo cursus

Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? Ik zal je even mee terugnemen naar de tijd dat ik zelf een opleiding volgde: HBO Commerciële Economie. Tijdens deze studie vielen de termen ‘online marketing’ en ‘SEO’ wel eens, maar eigenlijk werd er maar vaag over gedaan. Zo moesten we bijvoorbeeld wel zoekwoordanalyses uitvoeren, zonder dat we hierover ooit uitleg over hadden gehad. Gelukkig heb ik daarna wel mijn kennis kunnen verdiepen met een minor online marketing.

Na een minor of cursus SEO/online marketing specialist

Hoewel ik veel heb geleerd over het hoe en waarom op het gebied van online marketing en zoekmachine optimalisatie, heb ik het helaas tijdens mijn opleiding nooit leren toepassen. Vanuit opleidingen wordt er veel gepraat vanuit modellen & theorie wat prima is, alleen wil je het daarna wel kunnen toepassen! Toen ik daarom daadwerkelijk bij mark@ing startte als junior online marketeer kende ik alle theorie, maar wist ik absoluut niet hoe ik het moest toepassen.

“Had ik destijds maar een SEO cursus gehad”

Het klinkt een beetje als “wij van WC-eend”, maar ik meen oprecht dat ik in die periode heel erg geholpen was geweest met een SEO cursus. Je leert namelijk niet alleen theorie tijdens deze training, maar je krijgt een concreet stappenplan waarmee je na afloop van de cursus direct aan de slag kan gaan. Hieronder leg ik je uit wat de inhoud van een dergelijke SEO cursus is.

Inhoud van een SEO cursus

Wanneer ik met (potentiele) klanten om tafel zit of wanneer het over mijn beroep gaat, zijn er vaak dezelfde vragen gesteld, bijvoorbeeld:

 • Hoe kom ik hoger/bovenaan in Google?
 • Hoe hoog sta ik in Google?
 • Hoe maak ik mijn website vindbaar?
 • Hoe schrijf ik relevante content?
 • Op welke zoektermen wordt gezocht?

In deze SEO cursus gaan we in op de bovenstaande vragen. In het kort ziet de inhoud er als volgt uit:

 1. Hoe maak je je website vindbaar?
 2. Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?
 3. Wat is het verschil tussen SEO & SEA?
 4. De belangrijkste factoren op het gebied van SEO
 5. Het nut van een website migratie (bij een nieuwe site)
 6. Hoe beoordeel je een goede SEO pagina?
 7. Hoe ziet de ideale pagina voor een goede vindbaarheid eruit?
 8. Welke SEO-tools zijn een must om te gebruiken?
 9. Hoe achterhaal je interessante zoektermen waarop jouw doelgroep zoekt?
 10. Hoe werkt de Google Ads planner?
 11. Hoe achterhaal je je positie van je eigen zoekterm (en kan je die vergelijken met je concurrent)?
 12. Hoe stuur je op structurele verbeteringen op SEO?
 13. Hoe zorg je ervoor dat je CTR (doorklikratio) wordt verbeterd?

Op deze 13 vragen en nog veel meer onderwerpen wordt ingegaan tijdens een SEO cursus. Tijdens de training wordt van je gevraagd om een eigen laptop mee te nemen, zodat je tijdens de cursus ook je kennis direct kan toepassen in de praktijk.

seo cursus interactie

Daarnaast vindt er veel interactie bij doordat je je eigen bevindingen mag presenteren, samenwerkt met andere deelnemers & je kennis op de proef wordt gesteld met een cursus aan het einde van de dag!

Download vrijblijvend een preview van onze SEO Cursus voor meer informatie!

Summary
SEO cursus
Article Name
SEO cursus
Description
Met een SEO Cursus kan je zélf aan de slag gaan om de vindbaarheid in zoekmachines te verbeteren. Kom hoger in Google, zorg voor meer bezoekers naar je website en behaal online meer omzet met gecertificeerde trainers. Lees dit artikel voor meer informatie over onze SEO cursus.
Author
Publisher Name
Mark@ing
Publisher Logo
Sterk Merkregisseurs
marketing@sterkmerkregie.nl

Sterk merkregisseurs voor vooruitkijkers We combineren strategische branding met datagedreven marketing. Zo geven we je grip op ál je inspanningen en processen. En werken we toe naar voorspelbare merkgroei. Zo nemen we samen de regie over je merk.

Geen reactie's

Geef een reactie