Pokémon GO: het stappenplan

Pokémon GO: het stappenplan

Naar aanleiding van verschillende telefoontjes die wij hebben ontvangen na onze 11 tips voor ondernemers over Pokémon GO en ons kleine onderzoek naar de doelgroep van Pokémon GO, hebben we besloten een stappenplan te schrijven over de manier waarop je de klanten direct naar je winkel trekt. Hoewel de grote hype af is genomen onder Pokémon Go, zijn er nog altijd voldoende spelers. Valt jouw doelgroep onder de Pokémon Go spelers, wil jij meteen aan de slag met Pokémon GO en je omzet flink verhogen? Volg dan de onderstaande stappen! 

Stap 1: Download de Pokémon GO-app

Op je smartphone kan je de Pokémon GO app gratis downloaden via de App store (iPhone) of Playstore (Android). Volg vervolgens de stappen via de app (het aanmaken van een karakter), dit wijst zich eenvoudig).

Stap 2: Zorg dat er een Pokéstop aanwezig is bij jouw fysieke locatie

Zodra je de stappen in de app hebt opgevolgd, kan je de kaart van jouw omgeving zien. Wellicht zie je een aantal blauwe icoontjes, zoals hieronder weergegeven:

pokestops

Dit zijn Pokémon stops. Om ervoor te zorgen dat je bezoekers naar je locatie kan trekken, is het belangrijk dat er een Pokémon stop in de buurt aanwezig is. Inmiddels biedt Niantic, de maker van de app, de mogelijkheid om een Pokémonstop aan te vragen. Dat is mogelijk via dit aanvraagformulier. Of de aanvraag wordt gehonoreerd is de vraag, ik verwacht namelijk dat zij dagelijks duizenden aanvragen binnenkrijgen. Maar: niet geschoten is altijd mis!

Stap 3: Koppel een betaalmogelijkheid aan je account

Via de app kan je je betaalgegevens koppelen. Hiervoor heb je een creditcard nodig of een PayPal account.

Stap 4: Schaf een Pokémon lure aan

De reden dat je een Pokémonstop nodig hebt bij je fysieke locatie, is vanwege het feit dat je hier Pokémon lures kan aanschaffen. Met een Pokémon lure kan je voor een halfuur meer Pokémons naar jouw locatie trekken: een lokkertje voor alle Pokémon gamers! Hoe meer Pokémonstops er in jouw omgeving zijn, hoe aantrekkelijker dit is voor de spelers.

pokemon-lure-modulator

Pokémon GO lure modulator

Stap 5: Bepaal hoelang je de Pokémon lure wil laten draaien

Je kan een ‘lure modulator’ per halfuur afnemen. 8 Lure modulators (4 uur) kosten €6,80. Per half uur komen er ongeveer 6-8 Pokémons op af, welke voor alle spelers te zien zijn. In dit artikel over Pokémon GO benoemen we voorbeelden waaruit blijkt dat ondernemers hun omzet exponentieel zagen groeien vanwege het plaatsen van een lure.

Stap 6: Communiceer vooraf wanneer je een Pokémon lure gaat activeren

Zorg ervoor dat je doelgroep op de hoogte is wanneer je een Pokémon Lure start via verschillende social mediakanalen waarop je doelgroep aanwezig is. Via de Facebookpagina Lure hotspots kan je vooraf aankondigen waar en wanneer er een lure wordt geactiveerd.

Stap 7: Doe onderzoek naar je doelgroep

Het belangrijkste wat ik je in dit artikel wil meegeven is dat je onderzoek moet doen naar je doelgroep. Niet iedere branche of doelgroep is gevoelig voor de Pokémon hype. Zorg dus dat je te weten komt of jouw doelgroep überhaupt geïnteresseerd is in nieuws over Pokémon Go.

Bizarre Pokémon gebeurtenissen

Dat Pokémon Go een enorme hype is, blijkt wel uit het feit dat er een aantal bizarre gebeurtenissen zijn ontstaan door deze app. Hieronder hebben we de meest ludieke items voor je op een rijtje gezet:

1. “Pokémonhoofdstad” Kijkduin
Wist je dat de techniek achter de Pokémon Go app op basis van hoog datagebruik op bepaalde plekken de frequentie en hoeveelheid van het aantal Pokémons bepaalt? Waarschijnlijk wordt er op het strand van Kijkduin regelmatig data gebruikt, want Kijkduin stond de afgelopen weken bekend als de Pokémon-hoofdstad van Nederland. Hoewel Kijkduin in het begin blij was met de extra jagers vanwege extra inkomsten voor ondernemers, lijkt het er nu op dat het beschermd gebied beschadigd dreigt te worden vanwege de vele Pokémon-jagers. Daarnaast worden lantaarnpalen vernield door de gebruikers van de app, zodat ze hun telefoon hierdoor kunnen opladen. Deze game vreet namelijk erg veel stroom van de telefoon. Klik hier om te zien wat voor gevolgen dit allemaal voor Kijkduin tot gevolg had.

De gemeente heeft de makers van de populaire app gevraagd om minder Pokémons te plaatsen in de inmiddels zeer populaire badplaats en er worden meer burgerwachten aangesteld. De verwachting is dat na de schoolvakanties de drukte vanzelf af gaat nemen.

2. Pokémonspelers in Sydney gebombardeerd
In de wijk Rhodes in Sydney was een populaire Pokémonstop waar regelmatig “lures” werden afgevuurd. Met deze lures kunnen gebruikers veel meer Pokémons dan normaal vangen. Dat deze lure in Sydney een succes was, bleek wel uit de vele spelers die er speciaal voor naar het plein kwamen. De bewoners waren het er echter niet zo mee eens en besloten de menigte te bekogelen met eieren en waterballonnen.

3. Pokémons langs het spoor
Dat het spelen van PokémonGo ook gevaarlijke situaties met zich meebrengt, heb je misschien wel gehoord. Vlak langs de rails van de spoorwegen blijken regelmatig Pokémons op te duiken en de spelers lijkt het niet te deren dat het levensgevaarlijk is om in de buurt van razende treinen de beestjes te vangen. Uit voorzorg voor ernstige ongelukken heeft Prorail gevraagd de Pokémons langs de sporen te verwijderen.

NS

4. Pokémonspeler loopt rechtstreeks een vijver in
Dat Pokémonspelers alleen maar oog hebben voor hetgeen dat op hun schermpje wordt afgespeeld, blijkt ook weer uit een voorbeeld van een Amerikaanse Youtube-gebruiker. Deze speler maakte tijdens het spelen een video waarnaar hij vervolgens in een vijver valt. Het grappige filmpje zie je hier.

5. Pokémonspelers vinden lijken in het water
Misschien wel het meest bizarre nieuws: Pokémonspelers die lijken vinden in het water tijdens het spelen van het populaire spel. Zo zijn er in Amerika al enkele lijken gevonden, maar ook in Nederland is door Pokémonspelers een vrouw in het water gevonden door Pokémonspelers.

Hoe ziet de toekomst voor Pokémon Go eruit?
Dat de app van PokémonGo voor veel opschudding heeft gezorgd in de zomer van 2016 mag duidelijk zijn. Uit een onderzoek van Team Vier dat in augustus is gepubliceerd, blijkt dat 1 top de 10 spelers zelfs Pokémon achter het stuur speelt. Het einde voor PokémonGo lijkt daardoor nog niet voorbij te zijn.

Koen Paquay
koen@markating.nl
Geen reactie's

Geef een reactie