mark@ing in Dublin: Van Google tot Guinness

mark@ing in Dublin: Van Google tot Guinness

Begin april was het team van mark@ing op uitnodiging van Google in Dublin. Het werd een onvergetelijke trip waarbij het nuttige met het aangename werd gecombineerd. Om jullie een kijkje bij ons in de keuken te geven onderstaand een kort verslag van onze avonturen in Dublin.

Dag 1: Pubs en live music

Omdat onze vlucht op donderdagavond vertrok mochten we overdag nog aan de slag voor onze klanten. Aan het eind van de middag was het dan eindelijk zover: we gaan naar DUBLIN! Op weg naar Schiphol werd er uiteraard al volop ‘gegoogeld’ om er een leuk avondprogramma van te maken.Onderweg naar Dublin!

Na een korte vlucht en een taxirit naar onze AirBnB zochten we de stad op. Dit deden we in typisch Iers weer: grauw, af en toe een druppel regen en geen graadje te warm. Het echte leven in de Ierse hoofdstad bevindt zich binnen waardoor we van het weer verder geen last meer zouden hebben. Het Hard Rock cafe werd onze eerste uitvalsbasis. Nadat onze knorrende magen tot rust waren gemaand haasten we ons richting de pubs, het was immers al wat later op de avond. Keuze uit pubs was er genoeg en ook op de donderdagavond was er voldoende vertier én alcohol te vinden in Dublin city. De toon was gezet en de sfeer zat er al lekker in. Omdat we een volle vrijdag voor de boeg hadden, zochten we niet te laat onze slaapaccommodatie op.

Iedereen keek uit naar een rustige nacht en sommige al in een diepe coma toen het brandalarm zich roerde. Gelukkig loos alarm, maar het bleek het onrustige begin van een korte nacht. Na het op onorthodoxe verwijderen van het brandalarm was de sirene in ons huisje gelukkig gestopt (bedankt Maurice!). Gelukkig werden de alarmen van de buren ook gestopt en na een (onvriendelijk) bezoekje van de lokale brandweer konden we de batterij op gaan laden voor dag 2.

Dag 2: Ontbijt bij Google

Super ontbijt bij Google!

Terwijl sommigen de slaap nog uit de ogen aan het wrijven waren, zagen we dat het zonnetje was doorgebroken. Hoe prettig! Nadat de taxichauffeur ons de oren van de kop had geluld, verheugden wij ons op één van de hoogtepunten van de trip: ontbijt bij Google! Het Google-kantoor kwam inmiddels in zicht en we werden bij de hoofdentree warm verwelkomd. De buitenkant van het kantoor is wat sober, de binnenkant is overweldigend. Met de letters G-O-O-G-L-E in de kleuren van de huisstijl uitgewerkt startte onze route richting de ontbijtruimte. Het ontbijtbuffet bood oneindig veel keuze, een 4-sterrenhotel zou hier jaloers op zijn. Wat zeker zo bijzonder aan het ontbijt was is de unieke inkijk in de keuken van Google. Erg gaaf om te zien hoeveel talen er alleen al tijdens het ontbijt worden gesproken!

De basis was gelegd, tijd voor sightseeing! Dublin heeft een vrij klein en overzichtelijk historisch Even een foto bij de populaire photowall van Googlecentrum wat met name draait op pubs. Met het team strandden we na de bezienswaardigheden en een goede lunch dan ook weer in een van de gezellige pubs. Omdat Dublin bekend staat om zijn Guinness mocht een bezoekje aan de Guinness-brouwerij uiteraard ook niet ontbreken. Indrukwekkend om te zien hoe diepgeworteld Guinness in Ierland en Dublin is. Nadat we onze eigen Guinness getapt hadden in de brouwerij konden we ons nog even vergapen aan het prachtige overzicht over de stad (en het Ierse platteland). ’s Avonds zetten we deze lijn moeiteloos voort en genoten we van onze laatste avond in Ierland.

Dag 3: Rondleiding op de Google Headquarters!

Op zaterdag stond er ook nog een leuke activiteit gepland: een rondleiding op het Google-hoofdkantoor van Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA). Maar eerst tijd voor teambuilding: er moest een ontbijtje op tafel komen en daar slaagden we met verve in!

Het hoofdkantoor van Google ligt onder andere vlakbij de kantoren van Facebook en AirBnB en in tegenstelling tot de vrijdag was het op zaterdag heerlijk rustig. De rondleiding door het gebouw van Google leidde ons langs onder andere:

  • Het Benelux-team waar wij wel eens contact mee hebben voor onze klanten.
  • Heerlijke massagestoelen (ik kan uit eigen ervaring vertellen dat ze echt heerlijk zijn)
  • Ontelbare restaurants en keukens
  • De bekende Google-wand waar we uiteraard als team op de foto zijn gegaan
  • Conferentieruimtes
  • Minigolfbaan, pooltafel en een compleet dakterras
  • Zwembad en fitnessLaatste middag even borrelen

En ongetwijfeld vergeet ik nog wat hoogtepunten, het is teveel om op te noemen! Twee uur later waren we diep, diep onder de indruk van de grootsheid van het Google-kantoor. Hoog tijd dus om de magen te vullen met een traditionele maaltijd: fish and chips. De reis werd afgesloten met een bezoek aan, hoe kan het ook anders, een Ierse pub met live muziek.

Het was een ‘toptrip’, bedankt collega’s!

Summary
mark@ing in Dublin: Van Google tot Guiness
Article Name
mark@ing in Dublin: Van Google tot Guiness
Description
Begin april was het team van mark@ing op uitnodiging van Google in Dublin. Het werd een onvergetelijke trip waarbij het nuttige met het aangename werd gecombineerd. Om jullie een kijkje bij ons in de keuken te geven onderstaand een kort verslag van onze avonturen in Dublin.
Author
Publisher Name
mark@ing
Publisher Logo
Koen Paquay
koen@markating.nl
Geen reactie's

Geef een reactie