Kwalitatieve leads genereren binnen LinkedIn? Kan het? Ja zeker! In deze blog vertellen we je alles over LinkedIn Automation. Benieuwd? Lees dan vooral verder.
Wat is LinkedIn?
LinkedIn is een social media platform dat gericht is op de zakelijke wereld. LinkedIn gebruikers kunnen door middel van connecties een zakelijk netwerk opbouwen. LinkedIn gebruikers zijn heel divers. Gebruikers komen namelijk uit allerlei verschillende bedrijfstakken. Je profiel op LinkedIn kan ook wel gezien worden als je online cv of visitekaartje. Maar naast dat je via LinkedIn contacten kan leggen en je online cv kan bijhouden kan je ook updates delen, nieuws volgen over jouw vakgebied, discussiëren over branche gerelateerde onderwerpen én referenties ontvangen.
LinkedIn is echter niet alleen op persoonlijk vlak interessant. Ook voor bedrijven is LinkedIn een relevant platform. Waar een persoonlijk profiel dient als online cv dient een bedrijfspagina op LinkedIn als het online visitekaartje voor (potentiële) klanten en/of collega’s. Door content te plaatsen op deze pagina kun je als bedrijf laten zien waar je voor staat. Ook is het mogelijk om in contact te komen met potentiële klanten. Tot slot is LinkedIn een perfect kanaal als het gaat om werving van nieuw personeel. LinkedIn biedt vele mogelijkheden om vacatures onder de aandacht te brengen en potentiële werknemers te benaderen.
Adverteren op LinkedIn, hoe werkt het?
Zoals op vrijwel elk social platform kun je ook op LinkedIn adverteren. LinkedIn heeft wereldwijd ruim een half miljard gebruikers en is daarmee het grootste zakelijke sociale platform van de wereld. Als je gaat adverteren op LinkedIn kun je targeten op verschillende bedrijfsgroottes, functietitels, vaardigheden, etc. De mogelijkheden zijn erg uitgebreid. Je kunt je advertentie campagne dus heel gericht inrichten én je doelgroep beter bereiken.
Net als op Facebook kun je op LinkedIn op twee manieren adverteren. Je kunt namelijk adverteren met tekstadvertenties of sponsored content. Hieronder zullen we het verschil tussen deze twee advertentie-vormen toelichten:
- Tekstadvertentie: deze advertenties zijn kleiner en minder prominent in beeld. Ze bevatten in veel gevallen tekst en afbeeldingen en je vindt ze aan de rechterkant in de zijbalk of helemaal bovenaan
- Sponsored content: dit is bestaande content die je vervolgens promoot of het is een advertentie welke je apart opmaakt. Sponsored content wordt altijd op de tijdlijn weergegeven en hierdoor valt deze vorm van adverteren minder snel op. LinkedIn gebruikers zullen deze berichten sneller lezen.

Kosten
LinkedIn adverteren staat erom bekend dat het erg prijzig is. Je betaalt bijvoorbeeld meer per klik dan bij andere social media platformen zoals Facebook. Door de targeting mogelijkheden van LinkedIn blijft dit platform toch een interessante plek om te adverteren.
LinkedIn automation
Adverteren op LinkedIn kan heel erg nuttig zijn wanneer je meer naamsbekendheid wilt genereren en een grotere doelgroep wilt bereiken. Echter zijn er naast adverteren op LinkedIn ook andere tools welke heel nuttig kunnen zijn voor sales of het werven van nieuw personeel. LinkedIn Automation is een software welke buiten LinkedIn om werkt. Door middel van LinkedIn Automation kun je geautomatiseerd inmail berichten sturen naar grote aantallen mensen. Aan de hand van de actie die zij hierop ondernemen, bijvoorbeeld het accepteren van een connectie-verzoek, wordt de Automation verder in gang gezet. Hieronder zullen we je in stappen uitleggen hoe je LinkedIn Automation kunt gebruiken:
1. Bepaal je doelgroep
Voordat je aan de slag kunt gaan met LinkedIn Automation is het belangrijk om te bepalen welke doelgroep je een inmail bericht wilt gaan sturen. Deze doelgroep kun je heel makkelijk samenstellen door middel van de LinkedIn Sales Navigator. Dit is een bepaalde tool van LinkedIn waarin je interessante contactpersonen kunt vinden op basis van werkervaring, opleiding, regio, bedrijfsgrootte, opleidingslevel etc. Door deze filters te gebruiken ontstaat er een lijst aan interessante contacten om een inmail bericht naar te sturen.
2. Maak een uitdraai en loop deze na
Zodra je een lijst hebt verzameld van relevante contacten wil je deze inladen in je LinkedIn Automation software. Normaal gesproken is het niet mogelijk om deze lijst uit te draaien, maar de koppeling tussen de LinkedIn Automation software en LinkedIn zelf zorgt ervoor dat dit wel mogelijk is.
(!) Zorg ervoor dat iemand bij je bedrijf deze lijst nog even doorloopt zodat er bijvoorbeeld geen klanten in deze lijst voorkomen. Beetje vreemd wanneer je een al bestaande klant een inmail stuurt met het verzoek om samen te werken ;-).
3. Bepaal de inhoud van je inmail berichten
Vervolgens zal je moeten bepalen wat voor berichten je naar deze contacten wilt sturen. Het eerst bericht moet luchtig zijn en moet niet meteen teveel vragen van het contact. Introduceer jezelf, snijd een onderwerp aan waar jullie beiden geïnteresseerd in zijn en probeer er zo voor te zorgen dat het connectie-verzoek geaccepteerd wordt. Vervolgens ga je een reeks aan berichten opstellen welke steeds meer naar een call-to-action of een vraag om contact toe werken. Het is met de LinkedIn Automation software ook mogelijk om een A/B test te doen als het gaat om deze content.
4. Bepaal welk LinkedIn profiel je gaat gebruiken
LinkedIn Automation moet gekoppeld worden aan een persoonlijk LinkedIn profiel. Het is daarom van belang dat dit een profiel is van iemand met autoriteit en een aannemelijk aantal connecties. Voorbeeld: iemand met 500+ connecties en een aantal jaren werkervaring komt geloofwaardiger over dan iemand met +/- 100 connecties en geen werkervaring. Echter moet deze persoon wel bereid zijn om zijn profiel open te stellen voor deze LinkedIn Automation tool.
5. Resultaten ophalen
In de meeste gevallen kun je binnen je LinkedIn Automation software de resultaten bekijken. Hoeveel personen hebben je uitnodiging geaccepteerd? En hoeveel personen hebben er op je bericht gereageerd? Daarnaast kun je alles ook direct in je eigen LinkedIn omgeving zien.
Naast LinkedIn Automation, kun je ook e-mail automation in zetten om veel werk te besparen. Download nu ons gratis marketing automation kennispakket voor handige checklist over e-mail en LinkedIn automation waarmee je zelf direct aan de slag kunt!
LinkedIn Automation tools
Er zijn oneindig veel LinkedIn Automation tools op de markt; zoveel dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. We hebben er 3 voor je op een rijtje gezet om je keuze wat gemakkelijker te maken:
Alfred
Alfred is een chrome-extensie welke je kunt verbinden met je persoonlijke LinkedIn-account. Door middel van deze extensie kun je geautomatiseerde InMail berichten sturen naar een grote groep mensen. Daarnaast kun je ook meerdere profielen bezoeken zonder ze daadwerkelijk te bezoeken! Wanneer je LinkedIn profiel bezocht wordt, krijg je hiervan een melding. De kans dat mensen je uitnodiging accepteren nadat je ook daadwerkelijk hun profiel bezocht hebt is een stuk groter. Deze tool zorgt er dus voor dat dit ook automatisch gebeurd. Ook komt Alfred met een analyse-tool zodat je de statistieken van je LinkedIn Automation in kunt zien. Alfred bestaat uit 2 premium plans welke dezelfde features bevatten, echter zit het ‘m in het aantal Automations welke je dagelijks kunt versturen.
Dux-Soup
Dit is een hele uitgebreide LinkedIn Automation tool. Naast geautomatiseerd Inmails versturen kun je hier ook automatisch profielen bezoeken, vaardigheden onderschrijven en abonneren op updates van je connecties. Ook kun je per prospect notities toevoegen over de huidige status of andere zaken die je opvallen binnen zijn of haar profiel. Handig voor wanneer je een persoonlijk bericht wilt sturen! Daarnaast worden InMails op een moment verstuurd waarop het het meest waarschijnlijk is dat je prospect actief is op LinkedIn. Dux-Soup staat bekend als een tool met een fijn support-team erachter. Erg handig dus voor wanneer je net start met LinkedIn Automation en je wel wat hulp kunt gebruiken. De basis van Dux-Soup is gratis te gebruiken. Verder is er nog een Professional en een Turbo pakket, welke beiden meer opties bevatten.
LeadFuze
Deze tool maakt het makkelijk om een groep prospects te selecteren. Waar je bij veel andere tools de LinkedIn Sales Navigator moet gebruiken om je prospects te bepalen is dit bij LeadFuze ingebouwd. Door middel van Artificial Intelligence speurt LeadFuze het hele web af op zoek naar interessante leads. Wanneer LeadFuze iets interessants vindt, wordt dit automatisch aan je prospect lijst toegevoegd. Door middel van Zapier kun je LeadFuze koppelen aan je CMS-systeem. LeadFuze is in vergelijking met andere LinkedIn Automation tools wel prijzig. Echter zijn de kosten voor Sales Navigator niet nodig, wat de totale kosten gelijk brengt met veel andere Automation opties. Bekijk hier de website:
Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.