Kijkje in eigen keuken: Google Business View

Kijkje in eigen keuken: Google Business View

Wellicht ben je bekend met Google Streetview: met deze tool kan je virtueel door de straat van je keuze lopen. Door de 360 graden foto’s worden de straten realiteit op je beeldscherm.

Google staat nooit stil en is altijd op zoek naar nieuwe updates en features voor haar gebruikers. Om deze reden is het voor bedrijven ook mogelijk om een kijkje in eigen keuken te geven, met het nieuwe Google Business View.

Wat is Google Business View?

Met de techniek waarmee de 360 graden streetview foto’s worden gemaakt, is het nu ook mogelijk om binnen een bedrijf foto’s te laten maken. Op deze manier worden je bezoekers getrakteerd op een virtuele rondleiding door je bedrijf.

Wat zijn de voordelen van Google Business View?

Naast het feit dat de 360 graden foto’s binnen het bedrijf een goed visitekaartje zijn voor de bezoekers van je website, zijn er nog meer voordelen aan deze foto’s verbonden. SEO is een belangrijk onderdeel van mark@ing, en er zitten dan ook veel voordelen verbonden op het gebied van SEO.

zoekresultaat_business_view

Via Google Search en Google Maps kan je de foto’s koppelen. In de zoekresultaten van beide Google-tools worden de 360 graden foto’s weergegeven en krijgt de bezoeker direct de mogelijkheid om ‘binnen te kijken’. Op deze manier valt je zoekresultaat meteen op tussen de overige zoekresultaten. Meer bezoekers op je website zorgt daarom uiteindelijk ook weer voor een betere vindbaarheid, het veroorzaakt een sneeuwbaleffect.

Naast het gebruik van de beelden binnen de zoekresultaten, kunnen deze ook worden geïntegreerd op de eigen website of social media kanalen.

In het onderstaande filmpje wordt de toepassing verder uitgelegd.


 

 

Hoe kan ik 360 foto’s plaatsen?

Er zijn een aantal gecertificeerde Google fotografen die geschikt zijn voor het maken van deze foto’s. Als bedrijf hoef je weinig te doen; je maakt een afspraak met de fotograaf en zij zorgen voor de foto’s en het bestand. Via de website van Google Business View kan je je aanmelden als partner.

Voor de 360 foto’s worden allereerst foto’s gemaakt op bepaalde punten binnen het bedrijf. Op deze manier heb je als bedrijf ook meteen een aantal ‘professionele’ foto’s van het bedrijf welke gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld promotiedoeleinden.

Wil je weten hoe je je 360 foto’s kunt plaatsen op je website of social media? Of wil je brainstormen over een passende campagne? Neem dan gerust contact op met ons!

Bronnen & relevante artikelen:

Summary
Kijkje in eigen keuken: Google Business view
Article Name
Kijkje in eigen keuken: Google Business view
Description
Wellicht ben je bekend met Google Streetview: met deze tool kan je virtueel door de straat van je keuze lopen. Door de 360 graden foto’s worden de straten realiteit op je beeldscherm. Google staat nooit stil en is altijd op zoek naar nieuwe updates en features voor haar gebruikers. Om deze reden is het voor bedrijven ook mogelijk om een kijkje in eigen keuken te geven, met het nieuwe Google Business View.
Author
Publisher Name
mark@ing
Publisher Logo
Sterk Merkregisseurs
marketing@sterkmerkregie.nl

Sterk merkregisseurs voor vooruitkijkers We combineren strategische branding met datagedreven marketing. Zo geven we je grip op ál je inspanningen en processen. En werken we toe naar voorspelbare merkgroei. Zo nemen we samen de regie over je merk.

Geen reactie's

Geef een reactie