Google update (mobile geddon)

Google update (mobile geddon)

Zoals je misschien wel weet update Google regelmatig haar algoritmes. Zo’n 500 tot 600 keer per jaar betreffen dit slechts kleine updates. Echter zijn er af en toe grote Google updates van de uitbreiding van het algoritme, welke grote gevolgen hebben voor de zoekresultaten.

Google updates

Updates die al voor zijn gegaan zijn bijvoorbeeld de Panda en Penguin. De Panda-update is met name gericht op het beoordelen van kwalitatief sterke content Google update (mobile geddon)op een pagina. Dit wordt onder andere bepaald door het aantal woorden in de tekst, de relevantie en hoe diep wordt ingegaan op een onderwerp. De Penguin-update daarentegen gaat met name over de kwaliteit van de links op een website. Overmatig veel en kwalitatief slechte links worden sinds deze update van Google afgestraft.

Als marketeer is het handig om vooraf te weten wanneer er een nieuwe update aan komt, omdat hierdoor de verandering van positie in zoekresultaten beter begrepen kan worden. De uitbreidingen in algoritmes zijn bedoeld voor een betere gebruikservaring voor de websitegebruiker.

“Mobile geddon”

De reden dat dit artikel juist nu wordt geschreven is geen toeval; Google heeft aangekondigd dat er een nieuwe update in het algoritme zal plaatsvinden op 21 april 2015, ook wel de “mobile geddon” genoemd. Deze update is gericht op mobiel-vriendelijke websites en schijnt een nog grote impact te hebben op websites dan de Panda –en Penguin updates. Maar wat zijn de gevolgen voor jouw website?

Toename mobiel internet

60% van al het verkeer binnen Google is mobiel. Het is dus niet gek dat Google kijkt of een website gebruiksvriendelijk is voor mobiel. Naast dat een mobiele website goed is voor de zoekresultaten binnen Google, blijkt dat mobiele gebruikers een hoge koopintentie hebben. Het overgrote deel mobiele gebruikers op een website gaat over op een aankoop. Voor je verkopen is het daarom zeer aantrekkelijk om een mobiele website te introduceren als je dat nu nog niet hebt.

Mobile friendly website - Google update

Is jouw website mobiel vriendelijk?

Om de grote update te kunnen overleven binnen de SEO resultaten wil je natuurlijk optimaal voorbereid zijn. Maar hoe weet je nou of je dat bent? Google introduceerde 2 tools waarmee je kunt bekijken in hoeverre jouw website geschikt wordt bevonden door Google:

Oplossing voor mobiel-onvriendelijke websites

Uit de test blijkt of dat je website wel of niet mobiel vriendelijke is bevonden. Wat zijn de stappen indien je website niet geschikt wordt bevonden op het gebied van mobiel door Google? Zorg in ieder geval dat je een responsive website hebt die geoptimaliseerd is voor alle apparaten. Het heeft namelijk een flinke impact wanneer je website niet mobielvriendelijk is.

Vraag je webbouwer om hulp bij een mobiele website of lees de guide to mobile-friendly sites van Google. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

Bronnen en relevante artikelen:

Summary
Google Update (mobile geddon)
Article Name
Google Update (mobile geddon)
Description
Updates die al voor zijn gegaan zijn bijvoorbeeld de Panda en Penguin. De Panda-update is met name gericht op het beoordelen van kwalitatief sterke content op een pagina. Dit wordt onder andere bepaald door het aantal woorden in de tekst, de relevantie en hoe diep wordt ingegaan op een onderwerp. De Penguin-update daarentegen gaat met name over de kwaliteit van de links op een website. Overmatig veel en kwalitatief slechte links worden sinds deze update van Google afgestraft.
Author
Publisher Name
mark@ing
Publisher Logo
Sterk Merkregisseurs
marketing@sterkmerkregie.nl

Sterk merkregisseurs voor vooruitkijkers We combineren strategische branding met datagedreven marketing. Zo geven we je grip op ál je inspanningen en processen. En werken we toe naar voorspelbare merkgroei. Zo nemen we samen de regie over je merk.

Geen reactie's

Geef een reactie