Google update: Je persoonlijke assistent

Google update: Je persoonlijke assistent

Google is constant bezig met het optimaliseren van haar zoekmachine om het gebruikersgemak voor de bezoeker te vergroten. Volgens Google zit de toekomst van search in het voorspellen van de zoekopdracht van de gebruiker. Een voorbeeld is de Google Knowledge Graph. Bij sommige zoekresultaten toont deze aanvullende informatie, waarvan Google voorspelt dat dit relevant voor de bezoeker is. Hieronder wordt een voorbeeld getoond:

google_knowledge_graph

Een ander voorbeeld zijn de ‘instant search suggestions’ waar Google een paar jaar geleden mee gestart is. Deze Google update zorgt ervoor dat zinnen van zoekopdrachten worden afgemaakt of dat er suggesties op de zoekresultaten worden gemaakt.

Deze functionaliteit bestaat al een tijdje en het is dus niet vreemd dat Google de functionaliteiten hierin verder aan het ontwikkelen is. Momenteel is Google een update aan het uitrollen waarin de vraag al wordt beantwoordt voordat deze helemaal gesteld is. Aan de hand van de bestaande suggesties vult Google de vraag aan en toont het meteen een antwoord zonder dat de zoekresultaten geraadpleegd hoeven worden.

Google_answers

Hierboven is een voorbeeld te zien hoe dit eruit gaat zien. De uitrol van de update gaat echter nog niet erg snel; sommige gebruikers kunnen het in de Google Apps bij Android of iOS, of bij Chrome. Momenteel bevat deze update alleen korte, feitelijke vragen waarop antwoord kan worden gegeven zoals datums. Echter zal het een kwestie van tijd zijn voordat Google ook dit verder zal uitbreiden.

De voorbeelden op internet tonen met name Engelse antwoorden op Engelse vragen. Er wordt aangenomen dat de update ook in Nederland wordt uitgerold (of misschien al is). Echter hebben wij hier nog niets van gezien. Wij zijn benieuwd naar jullie, hebben jullie al iets hiervan gemerkt? Laat het ons weten!

 

Bronnen & Relevante artikelen:

Summary
Google update: je persoonlijke assistent
Article Name
Google update: je persoonlijke assistent
Description
Google is constant bezig met het optimaliseren van haar zoekmachine om het gebruikersgemak voor de bezoeker te vergroten. Volgens Google zit de toekomst van search in het voorspellen van de zoekopdracht van de gebruiker. Een voorbeeld is de Google Knowledge Graph.
Author
Publisher Name
mark@ing
Publisher Logo
Sterk Merkregisseurs
marketing@sterkmerkregie.nl

Sterk merkregisseurs voor vooruitkijkers We combineren strategische branding met datagedreven marketing. Zo geven we je grip op ál je inspanningen en processen. En werken we toe naar voorspelbare merkgroei. Zo nemen we samen de regie over je merk.

Geen reactie's

Geef een reactie