Google Grants: Gratis online adverteren!

Google Grants: Gratis online adverteren!

Ben je werkzaam voor een goed doel en wil je online meer zichtbaarheid? Lees dan snel verder! Indien je in aanmerking komt voor Google Grants ontvang je $ 10.000,- advertentietegoed per maand, helemaal gratis!

Adverteren in zoekmachines

Een middel om bezoekers naar een website te genereren, is onder andere via adverteren in zoekmachines. In de meeste gevallen wordt ervoor gekozen om te adverteren via Google, omdat dit de zoekmachine is met het grootste marktaandeel wereldwijd. Afhankelijk van het doel van de website bekijken wij echter éérst welk middel het meest geschikt is om in te zetten.

Het programma om te adverteren binnen Google wordt Google Ads genoemd, hierin hebben onze specialisten certificaten behaald en we zijn zelfs Google Partner. We hebben verschillende cases waarbij we Ads inzetten voor onze klanten. Adverteren in Google is een manier om op de korte termijn meer verkeer naar de website te genereren.

Online marketingactiviteiten voor goede doelen

Goede doelen willen net als andere bedrijven online zichtbaar zijn. Helaas is dat voor goede doelen vaak lastiger te realiseren, omdat er vaak een klein budget of subsidie aan verbonden is. Om tóch ervoor te zorgen dat goede doelen meer traffic naar een website kunnen genereren, bestaat er bij Google het “Google Grants” programma.

Wat is Google Grants?

Google Grants is een programma binnen Google dat aan liefdadigheids- en non-profitorganisaties met een ANBI of SSBI-status $ 10.000,- advertentietegoed per maand geeft, mits er aan de voorwaarden voldaan wordt. Indien organisaties hiervan succesvol gebruik maken, kan dit worden verhoogd met $ 30.000,-! Google hecht tenslotte waarde aan relevante advertenties die aansluiten bij de website.

Blog Google Grants

Hoe kom ik in aanmerking voor Google Grants?

1. Gevestigd zijn in een land waar Google Grants wordt aangeboden

Om in aanmerking te komen voor Google Grants, moet het beschikbaar zijn in jouw land. Dit zal voor de meeste lezers geen probleem zijn; Voor Nederland, België en andere omliggende landen rondom Nederland is Google Grants beschikbaar; in totaal voor meer dan 50 landen wereldwijd.

2. Geregistreerd zijn in het desbetreffende land als liefdadigheidsorganisatie

Voor Nederlandse liefdadigheidsorganisaties gelden de volgende eisen:

 • Organisaties dienen geregistreerd zijn bij TechSoup Nederland
  •  Organisaties moeten onder een van de volgende groepen vallen:
  • Organisaties met ten minste één van de volgende belastingvrije statussen:
   •  Algemeen Nut Beogende Instelling – ANBI
   •  Sociaal Belang Behartigende Instelling – SBBI
  • Organisaties die activiteiten uitvoeren en die geregistreerd staan onder een van de volgende rechtsvormen:
   •  Stichtingen
   •  Verenigingen
  •  Kerkgenootschappen en hun zelfstandige onderdelen

 

3. Deze organisaties mogen niet als volgt geregistreerd staan:

 • Overheidsinstelling of -organisatie
 • Ziekenhuis of gezondheidszorginstelling
 • School, kinderopvang, academische instelling of universiteit

 

4. Akkoord gaan met de voor Google vereiste certificeringen

Deze certificeringen hebben betrekking tot non-discriminatie en ontvangst en gebruik van donaties.

5. Een actieve website beschikken met content

De robots van Google moeten duidelijk kunnen herleiden dat de website daadwerkelijk een liefdadigheidsinstelling is aan de hand van de teksten op de website.

Wanneer een organisatie voldoet aan bovenstaande eisen, zal Google de aanvraag goedkeuren en wordt het maandelijks budget toegekend.

Ben je nog niet bekend met Google Grants en wil je als liefdadigheidsorganisatie méér bezoek naar je website genereren? Óf heb je al een Google Grants account maar bereik je nog niet de beoogde resultaten?

Je kan ook zélf aan de slag gaan met Google Grants, door een Ads training te volgen. Klik hier voor meer informatie over een Ads training.

Summary
Google Grants: Gratis online adverteren!
Article Name
Google Grants: Gratis online adverteren!
Description
Ben je werkzaam voor een goed doel en wil je online meer zichtbaarheid? Lees dan snel verder! Indien je in aanmerking komt voor Google Grants ontvang je $ 10.000,- advertentietegoed per maand, helemaal gratis!
Author
Publisher Name
mark@ing
Publisher Logo
Tags:
Sterk Merkregisseurs
marketing@sterkmerkregie.nl

Sterk merkregisseurs voor vooruitkijkers We combineren strategische branding met datagedreven marketing. Zo geven we je grip op ál je inspanningen en processen. En werken we toe naar voorspelbare merkgroei. Zo nemen we samen de regie over je merk.

Geen reactie's

Geef een reactie