13 nieuwe websites voor Darling Ingredients

Begin 2015 kreeg mark@ing de opdracht van Darling Ingredients een kritische webbureau selectie uit te voeren. Deze selectie resulteerde uiteindelijk in een shortlist van drie webbureau’s, namelijk: Freshheads, eFocus & MaxServ. Deze drie bureau’s kregen de kans om zich zelf en hun plan van aanpak voor de nieuwe digitale strategie aan Darling Ingredients te presenteren.

Darling Ingredients is een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf (NYSE) dat als kernactiviteit heeft het verwerken van organische restromen en dierlijke bijproducten om deze vervolgens te hergebruiken. Deze eindproducten worden ingezet als natuurlijke ingrediënten voor zeer uiteenlopende doeleinden, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen, veevoeders, diervoeders, technische toepassingen, meststoffen en bio-energie.

Doelstelling van de digitale strategie

Darling Ingredients wilde meer eenheid en verbondenheid tussen de dochterbedrijven en het moederbedrijf. Na een bureauselectie bleek bleek MaxServ de beste partij te zijn om deze doelstelling te realiseren. Zodoende startten Darling Ingredients, mark@ing & MaxServ in april 2015 met de realisatie van een platform bedoeld voor de eerste 13 websites.

Dit platform, wat op TYPO3 ontwikkeld werd, is voorzien van alle hedendaagse online randvoorwaarden, waaronder een volledig multi-site content management systeem & een volledig responsive webdesign.

mark@ing sloeg de brug tussen de MaxServ (techniek) en de wensen vanuit Darling Ingredients. Bijzonder aan dit project was het grote aantal verschillende websites waarbij de huisstijl gewaarborgd diende te worden. Door het uitvoeren van intensief projectmanagement werden brandteams uit verschillende werelddelen (online) op één lijn gebracht zodat de websites een mooi geheel zouden vormen.

mockup-darling
tablet-darling

Resultaat

De werkwijze die gehanteerd werd was een Scrum/Agile methode. Hierbij werd het project per sprint (2 weken) ingedeeld en werd er aan het begin van de sprint samen met de klant bekeken welke functionaliteiten de prioriteit hadden. Aan het einde van iedere sprint werd het resultaat aan de klant getoond. Op deze manier werd de klant nauw betrokken bij het proces en werden alle beslissingen gezamenlijk genomen. mark@ing nam in dit project de rol van productowner aan: wij zorgden dat de wensen van de klant werden omgezet naar duidelijke taal voor de ontwikkelaars van de website.

Samen met een professionele copywriter (native Engels) en designers heeft mark@ing de online doelstellingen van Darling Ingredients vertaald naar websites. Waarnaast ook bij de ontwikkeling optimaal rekening gehouden is met de SEO richtlijnen die vanuit de zoekmachines gelden.

Om de bezoekerservaring naar een hoger niveau te tillen werden de belangrijkste zoekwoorden gedefinieerd en is er een nulmeting (incl. panelonderzoek) uitgevoerd om alle brandteams inzicht te geven het gedrag van de bezoekers op de websites. (oud & nieuw).

Gebruikservaring

De gebruikerservaring van de bezoeker heeft mark@ing getoetst in een usability onderzoek (panelonderzoek). Verschillende respondenten kregen diverse vragen en opdrachten voorgeschoteld voor enkele websites (zowel de oude als de nieuwe). Op deze manier werden de websites getoetst. Uit dit onderzoek kwamen belangrijke conclusies naar voren waardoor de websites nog beter op de wensen van de gebruiker afgestemd konden worden. De respondenten gaven een groot verschil tussen de oude en de nieuwe versies van de websites aan, waarbij met name de overzichtelijkheid en de frisse en moderne uitstraling geprezen werden.

locations-tablet
Koen is 'dé online guy' die we nodig hadden om dit proces optimaal te begeleiden!

-Tom Doomen, PR & Communicatie specialist

Meer informatie over deze case of over ons? Neem vrijblijvend contact op.

Verantwoordelijkheden mark@ing

  • SEO migratie (van oud naar nieuw)
  • Usability onderzoek
  • Content management (voor alle 13 websites)
  • Projectmanagement (product owner)