Zorgwoningkopen.nl

Koppelt vraag aan aanbod op het gebied van mantelzorgwoningen

Zorgwoningkopen is een project van mark@ing en een eigen initiatief van het team. Omdat mark@ing altijd de ambitie heeft gehad om eigen initiatieven op te starten, zijn we op basis van een uitgebreid marktonderzoek Zorgwoningkopen.nl gestart. Hierbij onze route voor dit opgestarte project.

Hoe is Zorgwoningkopen.nl tot stand gekomen?

Wanneer je een eigen project start, kijk je natuurlijk naar uitdagingen, kansen en trends op de markt. Dit doe je aan de hand van je eigen ervaring, aannames en een marktonderzoek. Uit ons marktonderzoek kwam naar voren dat de mantelzorgwoningsbranche enorm in trek is. Dit komt door de vergrijzing, de stijgende vraag naar zorg en de huidige situatie in de woningmarkt, waar de vraag naar woningen groter is dan het aanbod. Dit maakt de mantelzorgwoningmarkt een interessante branche.

Nadat we dieper zijn gaan inzoomen in deze betreffende branche, kwam we tot de conclusie dat er meerdere actieve mantelzorgwoning aanbieders in Nederland zijn. Wanneer een klant interesse heeft in een mantelzorgwoning kan hij kiezen uit meerdere opties en alternatieven. Meestal wordt dit gezien als voordeel, maar de vele opties brengen ook nadelen met zich mee. Waar moet de potentiële klant op letten? Wat zijn de behoeftes en waarom zou hij of zij moeten kiezen voor een specifieke aanbieder?

Het begin van zorgwoningkopen.nl was gemaakt. De markt miste namelijk een onafhankelijke tussenpartij die enkele fases van de customer journey overneemt. Wat nou als wij zelf de potentiële klanten helpen in de oriëntatiefase en vervolgens de keuze voor hen maken voor een bijpassende aanbieder? Win-win toch?

Case Zorgwoningkopen

Growth hacking – de werkwijze om snel te schakelen

Het idee van Zorgwoningkopen was geboren, nu de uitwerking nog. Voor het uitvoeren van onze ideeën zijn we gaan growth hacken.

Growth hacking is een werkwijze en mindset om in een kort tijdsbestek zo snel mogelijk te experimenteren, testen en analyseren. Bij klassieke marketingmethodes ben je maandenlang marktonderzoek aan het uitvoeren en ga je op basis van kwalitatieve en kwantitatieve data het betreffende plan uitvoeren. Bij growth hacking doe je dit op basis van aannames.

De algemene doelstelling was duidelijk: we willen d.m.v. een digitaal platform vraag en aanbod in mantelzorgwoningen aan elkaar koppelen. Hierbij moeten we het koopproces van potentiële klanten en het salesproces van potentiële mantelzorgwoning aanbieders vergemakkelijken.

Met de bovenstaande kennis hebben we een kort lijstje opgesteld van benodigdheden om de doelstelling te kunnen verwezenlijken:

– Potentiële leads
– Potentiële mantelzorgwoning aanbieders
– Een platform waar deze samenkomen
– Enkele criteria waar de leads aan moeten voldoen
– Juiste doelgroep

Om zo snel mogelijk resultaat te boeken hebben we een Facebookpagina opgesteld en zijn we gaan testen met Facebook Ads. Middels een Marketing Automation flow hebben we informatie ingewonnen vanuit onze leads. De leads stroomde binnen. Nu de aanbieders nog.

Voor de aanbieders hebben we simpelweg een lijst van potentiële aanbieders opgesteld en zijn we deze telefonisch gaan benaderen. Bij eventuele interesse hebben we enkele test leads doorgestuurd waarbij ze zelf konden ervaren hoe warm deze leads waren.

De voordelen van growth hacken

Ik zou liegen wanneer het bovengenoemde proces direct een succes was. Niet iedere potentiële mantelzorgwoning aanbieder was enthousiast over de leads of over ons plan, en sommige leads waren inderdaad niet geheel tevreden over de werkwijze.

Maar door growth hacking toe te passen verzamel je in korte tijd enorm veel inzichten. Je leert door het te ervaren. Deze inzichten kun je simpelweg niet opdoen tijdens een marktonderzoek. En het nadeel van een marktonderzoek is dat het tijdrovend is.

Je verzamelt enorm veel input voor het verfijnen van de leads. Enkele aanbieders willen leads-op-maat, wat betekend dat wij onze automation moesten aanpassen. De input vanuit de aanbieder en vanuit de potentiële leads is ook direct toepasbaar op onze website. Leren door doen; het grote voordeel van growth hacken.

Het resultaat van zorgwoningkopen.nl

Het resultaat van ons platform is dat we zelf een verdienmodel hebben ontwikkeld door gemak bij de potentiële leads en aanbieders te creëren.

 

Leads

Wij helpen leads met het maken van een inventarisatie. Zij geven criteria bij ons op en wij zoeken naar een bijpassende aanbieder. Dit doen wij geheel vrijblijvend en onafhankelijk.

 

Zorgwoning aanbieders

De mantelzorgwoning aanbieders besparen veel tijd en investering bij ons omdat wij het sales proces uit handen nemen. Ze investeren in vaste leads, no cure no pay. Mochten ze enkele maanden geen opdrachten aankunnen dan worden er geen leads aangevraagd. Zo kan de aanbieder zich richten op werkzaamheden waar ze gespecialiseerd in zijn en hebben ze meer controle over de kosten en investeringen.

Wil jij ook resultaten behalen?

Ook van plan om te gaan growth hacken en wil je hier meer informatie over inwinnen? Neem vrijblijvend contact op met Nienke om een afspraak te plannen. Onder het genot van een kop koffie zullen we jouw online doelstellingen bespreken en tot een plan van aanpak komen. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0416 – 53 36 91 of door te mailen naar nienke@markating.nl.

Andere merken die met ons samenwerken:

Domuscura case vierkant
RYU Waalwijk
BSIBreda