ANSINGER

 SEA | SEO | Linkedin Automation  

ANSINGER - Connecting professionals

Het verbinden van professionals binnen de techniek karakteriseert de werkwijze van ANSINGER. Ze hebben een groot landelijk netwerk bestaande uit aannemers, overheidspartijen en advies- & ingenieursbureaus. Ansinger helpt deze opdrachtgevers bij het voorzien van advies rondom kennis- en capaciteitsvraagstukken. 

Doelstelling

De doelstelling voor ANSINGER was simpel; ze wilden graag
meer plaatsingen realiseren! Voor ons een hele uitdaging, omdat wij alleen
invloed hebben op de stap vóór een sollicitatiegesprek, namelijk de
sollicitatie zelf, enkel en alleen online. Genoeg reden dus om verschillende
middelen uit de kast te trekken en aan de slag te gaan. 

Onze aanpak

Zoekmachine Optimalisatie

Allereest zijn we gaan kijken naar de basis; een website die goed gevonden wordt en SEO-technisch prima in elkaar zit. Hier viel nog wat aan te schaven en dus hebben we twee medewerkers van ANSINGER uitgenodigd voor een Zoekmachine Optimalisatie (SEO) training. Na deze training hebben ze de kennis direct toegepast in de praktijk om de website SEO-technisch flink aan te pakken.

Het technisch optimaliseren van de website heeft er ook voor gezorgd dat de vacatures van ANSINGER terug te vinden zijn in het overzicht van Google for Jobs. Dit zorgt voor extra exposure in de zoekmachine.

We hebben gekeken naar de belangrijkste zoektermen voor ANSINGER en hoe ze hier op gevonden kunnen worden. Samen met de CMS partij Otys hebben we een nieuw template ontwikkeld welke we konden gebruiken om goed vindbare pagina’s op te zetten.  En met succes!

 

LinkedIn Automation

Waarom zou je geen gebruik maken van platformen waarop je al successen boekt? Een sterk LinkedIn profiel heeft vele voordelen, waaronder het feit dat mensen eerder geneigd zijn om connectieverzoeken van iemand met een sterk profiel te accepteren.

Door middel van LinkedIn automation hebben we het netwerk van een van de medewerkers van ANSINGER uitgebreid met relevante connecties. Zo werft hij niet alleen direct nieuwe kandidaten, maar krijgen zijn posts over nieuwe vacatures ook meer engagement. Win-win situatie dus!

 

Google Ads

De nieuwe landingspagina’s die we om SEO redenen hebben toegevoegd bieden ook een goed uitgangspunt om te starten met adverteren binnen Google. Naast een branding campagne worden ook deze landingspagina’s door middel van Google Ads meer onder de aandacht gebracht. Dit levert een mooi aantal extra sollicitaties op. Wil men niet direct solliciteren? Dan is er ook de mogelijkheid om je in te schrijven als kandidaat en op de hoogte te blijven van nieuwe vacatures.

Resultaat

82

Nieuwe relevante connecties op LinkedIn

125

% meer organische websitebezoekers

18

Gemiddeld aantal posities gestegen in Google

5

% van alle sollicitaties komt vanuit Google Ads

Wil jij ook resultaat behalen?

Daag ons uit voor een nieuw project! Neem vrijblijvend contact op met Nienke om een afspraak te plannen. Onder het genot van een kop koffie zullen we jouw online doelstellingen bespreken en tot een plan van aanpak komen. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0416 – 53 3 91 of door te mailen naar nienke@markating.nl.

Andere merken die met ons samenwerken: