7 Tips om je Adwords een boost te geven

7 Tips om je Adwords een boost te geven

Wanneer je een AdWords campagne opstart, wil je er zeker van zijn dat je investeringen genoeg waard zijn. Met deze 7 tips zorgen we dat je het maximale uit je budget haalt.

  1. Maak gebruik van uitsluitingswoorden

Het is belangrijk om bepaalde zoekwoorden uit te sluiten, zodat je ervoor zorgt dat je op niet relevante woorden niet gevonden wordt. Bijvoorbeeld: je hebt zoekwoorden ingesteld waarin ‘marketingbureau’ voorkomt. Wanneer je niet op exact search inzet, worden alle zoekopdrachten waarin ‘marketingbureau’ voorkomt weergeven, kan je ook gevonden worden op ‘marketingbureau vacatures’. Wanneer je hier niet op gevonden wil worden omdat dit niet het doel is van je advertentie, is het handig om het woord ‘vacature(s)’ uit te sluiten.

  1. Campagnes opsplitsen

In een AdWords account kan je verschillende campagnes instellen. Dit is handig om producten op te splitsen. Het kan zo zijn dat product A beter converteert dan product B. Hierdoor wil je wellicht het advertentiebudget naar boven of beneden aanpassen voor deze specifieke advertentiegroep. In dezelfde campagne is dit niet mogelijk, vandaar dat het beter is dit op te splitsen. Daarnaast kan je een campagne ook nog opdelen in verschillende advertentiegroepen, om te bekijken welke teksten het beste werken. Daarnaast is het ook overzichtelijk om niet alles op één hoop te gooien.

  1. Longtail zoekwoorden gebruiken

Wanneer je een breed zoekwoord invult, krijg je waarschijnlijk veel vertoningen en mogelijk veel bezoek op je website. Het belangrijkste is echter dat je ervoor zorgt dat je bezoekers ook converteren en dat is vaak lastig met een breed zoekwoord.

Bijvoorbeeld:

Wanneer je je zoekwoord instelt op ‘vakantie’, zullen veel bezoekers je website aanklikken en erop kijken. Wanneer ze er echter achter komen dat je wintersport vakanties in de Franse Alpen verkoopt, zal wellicht een groot deel al afhaken omdat ze bijvoorbeeld op zoek zijn naar een zonvakantie. Door de zoekwoorden gerichter in te zetten heb je minder bezoekers, maar meer gericht bezoek. Dit zorgt ervoor dat je advertentiebudget er niet in één keer doorheen gaat.

  1. Gebruik advertentie-extensies

In een artikel over rich snippets hebben we al uitgelegd hoe je je zoekresultaat er uit kan laten springen. Ook bij Adwords-advertenties is het mogelijk om extenties toe te voegen, zoals sitelinks, recencies of locaties. Wanneer je wil dat je bezoeker belt naar aanleiding van de advertentie, is het handig om een oproepextensie met een oproepicoon toe te voegen zodat de bezoeker vanaf mobiel direct kan bellen. Let er dus wel op dat je extensie relevant is voor je advertentie.

advertentie-extensie

  1. Stel een bodaanpassing in

Het is belangrijk dat je vooraf weet of je je advertentie wel of niet wil tonen op mobiele apparaten. Is je website bijvoorbeeld niet mobielvriendelijk? Dan wil je je mobiele bezoeker daar niet heen sturen. In dat geval is het slim om een bodaanpassing in te stellen van -100% (geen mobiele bezoekers komen via de advertentie op je website). Wil je juist wel dat mobiele bezoekers je website bezoeken, dan kan je de bodaanpassing verhogen tot 300%. Hoe meer vertoningen, hoe meer je betaalt.

  1. Koppel Google Analytics met Google Adwords

Via Google Analytics kan je eenvoudig doelen meten en bekijken of deze worden behaald. Door deze 2 kanalen met elkaar te koppelen kan je in één oogopslag zien of de conversies worden behaald en wat er eventueel beter kan.

Combining-Google-Adwords-and-Google-Analytics

  1. Meten = weten!

Wil je weten of je inspanningen daadwerkelijk zin hebben of wil je optimaliseren? Zorg dan dat je daadwerkelijk de getallen begrijpt, goed interpreteert en hierop anticipeert. Voor onze Adwords campagne verzorgen wij wekelijks een rapportage met daarin de belangrijkste punten en optimaliseren we de campagne direct. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op met ons!

Meer tips voor Google AdWords? Volg een zoekmachine adverteren training bij ons.

Summary
7 tips om je Adwords een boost te geven
Article Name
7 tips om je Adwords een boost te geven
Description
Wanneer je een AdWords campagne opstart, wil je er zeker van zijn dat je investeringen genoeg waard zijn. Met deze 7 tips zorgen we dat je het maximale uit je budget haalt.
Author
Publisher Name
mark@ing
Publisher Logo
Tags:
Sterk Merkregisseurs
marketing@sterkmerkregie.nl

Sterk merkregisseurs voor vooruitkijkers We combineren strategische branding met datagedreven marketing. Zo geven we je grip op ál je inspanningen en processen. En werken we toe naar voorspelbare merkgroei. Zo nemen we samen de regie over je merk.

Geen reactie's

Geef een reactie