De 3 soorten autoresponder e-mail series die je vandaag nog moet instellen

De 3 soorten autoresponder e-mail series die je vandaag nog moet instellen

E-mailmarketing is nog steeds de meest directe manier om in contact met klanten te komen. Immers worden e-mails direct naar de inbox van de klant gestuurd. Wanneer e-mails geopend worden, geniet de boodschap van volledige aandacht van de lezer.

Klinkt goed. Hoewel, dan het moet eerst wel tot een opening komen.

Stel, je wordt ‘s ochtends wakker, opent je e-mail en ziet een bomvolle inbox. Meestal zijn de eerste berichten die geopend worden persoonlijke e-mails van vrienden of collega’s. Commerciële e-mails daarentegen, hebben vaak een zeer lage prioriteit.

Of toch niet?

Niet wanneer de boodschap tussen de vele e-mails opvalt. Bijvoorbeeld doordat het een oplossing voor een probleem biedt of een onweerstaanbaar aanbod beloofd. Of beter, omdat de e-mail precies op het juiste moment is verzonden en op je situatie aansluit.

Maak kennis met autoresponder e-mail series. Dit zijn een serie e-mails die na een trigger worden verzonden en automatisch de klant door het gehele koopcyclus leiden. Dit soort e-mail series hebben een hoge relevantie voor de ontvanger. Autoresponder series zijn de meest effectieve vorm van een e-mailmarketing automation strategie. Ze zorgen voor meer interactie, bouwen een klantrelatie op, zorgen voor meer vertrouwen tussen de klant en het bedrijf en overtuigen geïnteresseerden om converterende klanten te worden.

In dit artikel legt gastblogger Megan van online nieuwsbrief software Newsletter2Go drie soorten, onmisbare autoresponder e-mail series uit. Welke serie stel jij vandaag nog in?

autoresponder

Inhoudsopgave: 3 manieren om marketing automation boodschappen op te volgen

  1. De “welkom autoresponder serie”
  2. De “lead magnet autoresponder serie”
  3. De “upselling autoresponder serie”

 

De welkom autoresponder serie

Welkomstmails zijn de perfecte manier om een nieuwe abonnee direct vertrouwd te laten voelen met je merk. Vertel nieuwe lezers over je product of service en bied ze een kennismakingscadeau in de vorm van gratis verzending, een downloadlink of korting op hun eerste aankoop aan.

De dagen erna zijn ervoor bedoeld om nieuwe abonnees enthousiast te maken over je merk. Stuur video tutorials waarin de eerste stappen naar succes worden uitgelegd of laat je lezers kennismaken met de meest populaire blogartikelen, om ze een beter idee van je product of service te geven.

Zie de welkom autoresponder serie als een samenhangend geheel, een reeks lessen, waarin de lezer bij de hand wordt genomen en stap voor stap het product en de bijbehorende voordelen wordt uitgelegd. Geef de lezer relevante informatie en laat de waarde van je bedrijf zien.

Bij de welkom autoresponder serie gaat het er vooral om, om nieuwsgierige lezers te veranderen in loyale klanten. En dat betekent veel geven en zeer weinig nemen. Zodra je het vertrouwen hebt opgebouwd, kun je de lezer dan veel eenvoudiger overhalen om een aankoop te doen.

De lead magnet autoresponder serie

Op zoek naar meer e-maillijst aanmeldingen? Een lead magnet autoresponder serie is hiervoor zeer goed geschikt.

Hoe je deze precies opzet? Kies bijvoorbeeld voor een mini e-mailcursus of workshop.

Ben je een marketing bedrijf gespecialiseerd in social media?

Bied je klanten dan een gratis 7-daagse workshop aan, waarin getoond wordt hoe ze hun eerste 100 Facebook likes verzamelen.

Verkoop je gezonde etenswaren of fitness producten?

Beloof mensen dan een stappenplan om binnen een maand 5 kilo te verliezen, of organiseer een 30 dagen challenge. Bij de laatste optie kun je ook social media integreren door een Facebookgroep voor de deelnemers op te richten.

In aanloop naar kerst kun je ook denken aan een adventskalender idee, waarmee lezers elke dag cadeautips en kortingen direct in hun inbox ontvangen.

Deel interessante content

Door interessante content aan klanten te bieden creëer je een win-winsituatie. De lezer hoeft alleen een e-mailadres in te vullen om de cursus te ontvangen en jij geniet van meer contacten en potentiële klanten. In de lead magnet autoresponder series is het namelijk erg eenvoudig om je product of service in de e-mail te integreren, zonder dat het te commercieel overkomt.

Een lead magnet serie kan ook bestaan uit een reeks informatieve e-mails, gevolgd door een uitnodiging voor een webinar of proefperiode. In een live webinar kunnen eventuele vragen worden beantwoord en kun je persoonlijk de lezer overtuigen van je product.

De upselling autoresponder serie

De upselling strategie zorgt voor meer sales, zelfs nadat de klant al een aankoop heeft gedaan.

Vaak richten autoresponder series zich voornamelijk op potentiële klanten en wordt er, behalve de nieuwsbrief, weinig contact onderhouden met reeds bestaande klanten. Jammer, want klanten die al vertrouwd zijn met uw merk hebben meer potentieel om nogmaals te bestellen.

Bij een upsell- of cross-sell-serie, kun je bijvoorbeeld inspelen op voorgaande aankopen of terugkerende aankopen:

  1. Iemand die op outdoor vakantie gaat en een tent heeft besteld, is wellicht ook geïnteresseerd in een goede slaapzak, een handig zakmes of een nieuwe backpack.
  2. Stel je bent een supermarkt met een online shop, dan kun je klanten eraan herinneren dat weer tijd is om veelgebruikte producten zoals toiletpapier, zeep of afwasmiddel in te slaan. Voor deze series is het echter van belang om voldoende informatie over de ontvanger te hebben verzameld.

 

De upsell-serie is wat lastiger op te zetten dan de voorgaande twee, maar daardoor juist zeer effectief. In deze autoresponder serie worden namelijk de interesses en aankoophistorie van de klant in acht genomen, wat zorgt voor uiterst relevante e-mails met een hoge conversieratio.

Conclusie

Eindeloze mogelijkheden, veel potentie. De autoresponder-series zijn een ideale manier om klantencontact te onderhouden en conversies te verhogen. En het mooie is, met nieuwsbrief software tools, zoals bijvoorbeeld Newsletter2Go, kun je ze binnen een handomdraai instellen.

Waar wacht je nog op?

Welke autoresponder serie ben jij van plan om te gaan gebruiken?

Summary
De 3 soorten autoresponder e-mail series die je vandaag nog moet instellen
Article Name
De 3 soorten autoresponder e-mail series die je vandaag nog moet instellen
Description
E-mailmarketing is nog steeds de meest directe manier om in contact met klanten te komen. Immers worden e-mails direct naar de inbox van de klant gestuurd. Wanneer e-mails geopend worden, geniet de boodschap van volledige aandacht van de lezer. Klinkt goed. Hoewel, dan het moet eerst wel tot een opening komen.
Author
Publisher Name
mark@ing
Publisher Logo
Koen Paquay
koen@markating.nl
Geen reactie's

Geef een reactie